Refugi de la Basseta

Refugi de la Basseta és un ideal per a una Escapada d'aventura. Refugi de muntanya a 1.720 m.

Cost de l'escapada

Aproximadament 0€ per persona

Ideal per a…

Descansar i desconnectar

Informació sobre Refugi de la Basseta

El refugi de la Basseta és un refugi-xalet de muntanya a 1.720 m d’altitud situat al pla de la Basseta, al nord de Sant Joan de l’Erm. Una escapada d’aventura que us farà desconnectar.

El Refugi de la Basseta és un refugi de muntanya situat al paratge natural de Sant Joan de l’Erm, a 1.720 metres d’altitud al municipi de Montferrer i Castellbò, comarca de l’Alt Urgell.

L’ermita de Sant Joan de l’Erm dona nom a l’indret i a l’estació d’esquí de fons, situada més a munt de la vall de Castellbò. També anomenat Sant Joan de l’Erm Nou pel fet que el 1.950 es va inaugurar un nou santuari a 1.720 m d’altitud, prop de la font del Bosc i tocant un bosc centenari de pins roigs i avets. A més de Sant Joan de l’Erm nou, un edifici modern de l’arquitecte Isidre Boada, acompanyat d’un pla de pins per acampar o dormir al xalet-refugi que hi ha, hi trobem l’estació d’esquí nòrdic en mig dels bonics boscos de pi roig, negre i avet. Les seves pistes van des dels 1.700 m d’altitud del refugi de la Basseta fins als 2.050 m de Prat Muntaner, d’on es pot arribar a Portainé.

Construït a finals dels anys 60 i inaugurat al juny de 1968, disposa actualment de bar amb sala d’estar i llar de foc, restaurant, telèfon públic, serveis, dutxes, i 79 places d’allotjament, distribuïdes en habitacions de 4-6 places o en dormitori comunitari. En la temporada hivernal, dóna servei a l’estació d’esquí de fons de Sant Joan de l’Erm amb lloguer de material, escola d’esquí. A l’estiu ofereix lloguer de bicicletes de muntanya.

 Si esteu allotjats al Refugi de la Basseta o en algun establiment de la Vall de Castellbò teniu un 15% de descompte als serveis de l’estació.

Escapades relacionades