Castell de Castelldefels

Castell de Castelldefels és un ideal per a una Escapada cultural. Datat del 1550, és un dels tresors del Baix Llobregat.

Cost de l'escapada

Aproximadament 0€ per persona

Ideal per a…

Descobrir la història del nostre país

Informació sobre Castell de Castelldefels

El Castell de Castelldefels se situa a 59 metres d'altura sobre el nivell del mar, en una posició estratègica per dominar la ciutat. Aquest turó on avui en dia es troba el castell i l’església del segle X, ja havia estat habitat per ibers i romans. El castell actual, restaurat el 1897, té dos cossos, un de construït amb pedra vermella el 1550 i l’altre, una ampliació del primer, construït amb pedres blanques durant els segles XVII i XVIII.

El Castell de Castelldefels va ser restaurat el 1897 pel banquer Manuel Girona i Agrafel i a continuació pel seu fill, Manuel Girona i Vidal, que va continuar les obres projectades per l’arquitecte Enric Sagnier, el qual va convertir el castell en una obra neomedieval, sense gaire rigor per a la fidelitat històrica.

Amb la consecució de la tercera fase de les obres de recuperació del Castell, Castelldefels ha pujat un esglaó més cap a la seva consolidació com a ciutat intensament implicada amb la Cultura. Una implicació de què volem fer partícips a tota la ciutadania de Castelldefels a través de diferents jornades de portes obertes que els permetrà veure la recuperació del nostre edifici més emblemàtic. La tercera fase de les obres del Castell han permès el condicionament de tots els espais interiors de la planta baixa -on s'ubicarà el centre d'Interpretació de la Història de la ciutat- i la coberta mirador. També s'han condicionat les terrasses de la coberta amb baranes de protecció amb l'objectiu que puguin ser visitades.

Els interessats en visitar el Castell de Castelldefels tenen l'opció de fer una visita guiada els dissabtes a les 11:30 h. en català i castellà comprant l'entrada corresponent. D'altra banda, la visita també es pot fer els diumenges a les 10:30 h en anglès, i a les 12:00 h en català i castellà, comprant l'entrada corresponent. Totes les visites tenen una duració d'1 hora i les entrades s'han de comprar a l'Oficina de Turisme del Centre de Castelldefels (carrer Pintor Serrasanta).

L'horari de l'oficina és de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 19:30 h, i els caps de setmana i festius de 10 a 14 h. La resta de dies de la setmana hi ha la possibilitat de realitzar visites guiades amb reserva prèvia amb l'excepció dels dies d'obertura gratuïta del castell.

Escapades relacionades