Escapada a l’Hostal El Roser de l’Escala

Hostal El Roser, a l'Escala, és un establiment on gaudireu d'una cuina de mercat deliciosa! Gaudeix amb nosaltres en aquesta escapada a l'Hostal El Roser!

Juli Ramon ☺
Juli Ramon ☺
Escapada a l’Hostal El Roser de l’Escala
Darrera actualització:
Foto d' Andrea Prat i Juli Ramon per Escapadesenparella.cat

És diumenge i fa temps que tenim ganes de fer una escapada a la costa, ara que comença a fer bon temps ve de gust passejar pel passeig, tornar a sentir l’olor de mar, el sol a la cara, i poder gaudir d’un bon dinar a algun racó especial que feia temps que esperaves tornar-hi. Decidim agafar el cotxe i escapar-nos a l’Escala, coneguda per les ruïnes d’Empúries, porta d’entrada de la cultura i civilitzacions grecoromanes a la península Ibèrica a partir del segle VI a.C. Aquest cop però, la nostra escapada no serà tant cultural ni d’aventura, sinó ens centrarem en gaudir de la gastronomia d’un dels restaurants amb més història d’aquest poble pescador, estem parlant de l’Hostal El Roser.

Escapada a l’Hostal El Roser de l’Escala: Benvinguts a l'escapada de la setmana, ens hi acompanyeu?

L’Escala és un municipi de la comarca de l’Alt Empordà, a les comarques gironines, on es troben les ruïnes d’Empúries i la vila medieval de Sant Martí d’Empúries. Forma part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Fundat al segle XVI com a barri pescador, l’Escala és coneguda per les seves anxoves amb denominació d’origen.

La història dels restaurants el Roser va lligada a tres generacions. Primer als avis d’en Jordi i en Rafel, els quals van inaugurar l’Hostal El Roser situat darrera l’església l’any 1964. Aviat s’incorporaria un jove Rafel, pare d’en Jordi i Rafel, com a cap de cuina. Van ser anys de molt d’esforç i treball amb l’arribada del boom turístic, però no va ser fins l’any 1982 quan el matrimoni format per en Rafel i l’Angelina van inaugurar un nou establiment, l’actual el Roser 2, situat al passeig marítim.

En el nostre cas fem visita a l’Hostal El Roser, situat dins del casc antic de l’Escala, el qual també disposa d’habitacions amb bany complert, telèfon i televisió, pels qui decidiu no només gaudir de la cuina, sinó també de l’entorn, i vulgueu fer-hi nit.

El restaurant té un ambient familiar, acollidor. Et fa sentir part, no només de la història d’aquest poble, sinó també de la tradició gastronòmica d’aquest país, i de la cuina mediterrània, tant apreciada arreu del món.

Pels qui hi aneu amb cotxe, com nosaltres vam fer, trobareu un aparcament davant de l’hostal, també cal dir que és obert tot l’any. En el nostre cas decidim aparcar a l’entrada de l’Escala, just abans d’entrar al nucli antic. Així aprofitem per fer una passejada arran de mar, visitar l’església parroquial de Sant Pere, i deixar que els mateixos carrers ens facin descobrir edificis com la Casa de la Punxa, la Caravel·la o el Monument de la Dona del Pescador.

Ara tornem al que realment importa, són prop de les 2 del migdia i entrem al restaurant, ens asseiem i ens decantem per fer un tastet de diferents plats abans de demanar un bon arròs. L’oferta és molt variada i de ben segur que s’ús presentarà el dilema de quin plat trio i quin deixo de triar!

En el nostre cas, decidim tastar les garotes gratinades i les espardenyes a la planxa mentre fem temps per l’arròs amb llamàntol. Cal mencionar que, per picar, la casa us portarà un platet de torradetes amb anxoves de l’Escala, com no podria ser d’altra manera.

Comencem! A diferència d’altres restaurants com El Nouscents, del qual ja us parlarem més endavant, a El Roser les garotes les serveixen sense la testa (la closca esfèrica amb punxes que tant la caracteritza), i en canvi es presenten en un petit bol. No deixen de ser boníssimes i ens deixem portar pel gust de mar que tenen. Res a dir sobre les espardenyes a la planxa ja que, si bé els altres cops les havíem menjat a l’andalusa o a la romana, el fet de ser a la planxa en fa gaudir més el gust. I ja arriba l’arròs! Juntament amb el de Can Margarit, puc dir que és un dels millors arrossos que he provat mai.

Per últim demanem els postres. Per fer passar el dinar, demanem un sorbet de fruites del bosc i una mica de fruita variada per poder anar fent la digestió.

Ha sigut un dinar exquisit i una experiència inoblidable en un dels pobles de la Costa Brava més lligats al marc, amb el permís de Palamós!

Esperem que us hagi agradat i no dubteu a anar-hi. Us assegurem que voldreu tornar-hi ben aviat! Per part nostra, ens queda pendent visitar Sant Martí d’Empúries i el Museu d’Arqueologia de Catalunya, a més a més de les cales i platges que ens ofereix aquesta part del territori. No dubteu que aquest estiu ens hi trobareu!

Subscriu-te a la nostra newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter

Per rebre les últimes novetats i ofertes

Al fer clic a "Subscriure'm" confirmes haver llegit i estàs d'acord amb la Política de Privacitat.