Els 10 millors Carnavals de Catatalunya

Diuen que per Carnaval tot s’hi val, així que perquè puguis gaudir al màxim d’aquests dies de disbauxa, et deixem amb la llista dels 10 millors Carnavals de Catalunya, perquè en aquests dies de festa no deixeu de passar-vos-ho bé ni un moment! Que res us privi de passar-vos-ho teta!

  • Juli Ramon
  • juligoodie
  • Data de publicació
  • February 7th, 2018
Carnaval de Terra Endins de Torelló
1

Carnaval de Terra Endins de Torelló

Sens dubte el carnaval de Torelló és un dels més salvatges de Catalunya i és una de les festivitats més esperades de la zona. El Cop d’Estat del Rei Carnestoltes, el Pullassu i el Carnaval de Terra Endins fan embogir als assistents i fan bona la dita que per carnaval… tot s’hi val. La Rua de Carnaval és l’acte que més destaca entre totes les activitats que s’organitzen a Torelló. El secret de l’originalitat de cada una de les carrosses que desfilen és el motiu del seu èxit. A més a més, els participants que van pels carrers es disfressen i són l’objectiu dels caça disfresses, un grup de persones que volta pels carrers i premia les millors disfresses.

Foto: NacióDigital

Carnaval de Solsona
2

Carnaval de Solsona

El Carnaval de Solsona és una festa declarada d’interès nacional, un carnestoltes diferent de tots els altres, amb personalitat pròpia i sens dubte, especial. És conegut per les seves figures, els gegants que reparteixen “llenys” ballant al so de l’himne del Carnaval, els nans i també el ruc, que sempre acaba penjant de la paret, tot al més pur estil de la Catalunya interior. “El nostre Carnaval és diferent, singular i genuí. És la festa de la transgressió, de mofa, de comparses, de diversió, de riures, de crítica, de moscatell, de dormir poc, de carrer, de refredats, de tots.”. Així es defineix el Carnaval de Solsona.

Foto: Solsona Turisme

Carnaval de Sallent
3

Carnaval de Sallent

El Carnaval de Sallent és un dels més populars del Bages. La festa comença amb l’arribada del Rei Carnestoltes i segueix amb el moment més esperat, l’esbojarrada rua en la què apareix la patrona, Maria Magdalena. Els concerts i els infants també tenen un lloc especial a Sallent.

Foto: NacióDigital

Carnaval d’Avinyó
4

Carnaval d’Avinyó

El Carnestoltes d’Avinyó és un altre dels destacats a la comarca del Bages. El pregó inicia la festivitat, que segueix amb el cerca tasques, la cercavila i el concurs de disfresses. Per últim el gran ball de disfresses remata la festa de la població, que acaba l’endemà amb l’enterrament i… una altra cercavila.

Foto: Regió7

Carnaval de Berga
5

Carnaval de Berga

Siguis o no un cornut, pots participar en aquest ball que tradicionalment té lloc el dissabte de Carnestoltes a Berga. És una de les moltes activitats que proposa la ciutat dins del seu carnaval.

Foto: Aquí Berguedà

Carnaval de Vilanova i la Geltrú
6

Carnaval de Vilanova i la Geltrú

Aquest és un dels carnavals amb més història de Catalunya. El Ball de Mantons, l’arribada de Sa Majestat Carnestoltes, la Nit de Mascarots, la desfilada de les comparses, El Vidalot i l’enterrament el converteixen en un carnestoltes molt complet i ple de simbologia. La profunda crítica social i el to satíric del Carnaval de Vilanova contrasten amb el lluïment del de Sitges. La gran diversitat de tipologies carnavaleres com les batalles, els balls, les disfresses i els cors satírics compten amb una participació massiva.

Foto: Viquipèdia

Carnaval de Sitges
7

Carnaval de Sitges

Segurament és el carnaval més conegut de les nostres contrades. Ambientació, balls i disfresses espectaculars fan que els assistents es transportin al mateix Rio de Janeiro. L’arribada del Carnestoltes marca l’inici de les festes, on les vistoses i multitudinàries rues, com la de la Disbauxa, són la joia de la corona. Segons càlculs d’edicions anteriors, es preveu que visitin Sitges durant la setmana unes 300.000 persones convertint-lo en un dels carnavals més multitudinaris de Catalunya i un dels millors carnavals del món.

Foto: Ràdio Maricel

Carnaval de Tarragona
8

Carnaval de Tarragona

El Carnaval de Tarragona destaca per la seva espectacularitat. Les rues són el seu gran atractiu, sobretot la Rua d’Artesania, on es reuneixen unes 3.000 comparses que omplen de color els carrers. La Rua de Lluïment, la Gala de la disfressa d’Or i la Baixada del Pajaritu completen les activitats d’aquesta celebració. Amb el temps, el Carnaval de Tarragona s’ha fet un lloc a la llista de festes populars del nucli antic de la ciutat. Amb actes innovadors i tradicionals a la vegada, durant tota la setmana es pot gaudir de tot tipus d’espectacles i novetats.

Foto: Ajuntament de Tarragona

Carnaval de Barcelona
9

Carnaval de Barcelona

La capital de Catalunya no podia fallar en aquest rànquing. El Carnaval de Barcelona comença amb l’arribada, una sorollosa rebuda de la festivitat. El Ball del Molinet, al Born, i la Taronjada, al Barri de la Rivera, són les dues activitats més conegudes i tradicionals. A banda d’això, més de trenta rues populars se celebren pels diferents barris de la ciutat.

Foto: OK Apartament Barcelona

Carnaval de Godall
10

Carnaval de Godall

Desfilades, el pregó del rei Carnestoltes, la degustació de coco amb sal, la paella popular, la tirada de bitlles, els balls, les desfilades de disfresses i molt més. Tot això ho trobareu si us apropeu al poble tarragoní de Godall. Dins els actes principals no es pot deixar de mencionar la tradicional guerra de farina i les màscares que s’utilitzen durant el ball de disfresses.

Foto: IPCITE