Coronavirus: 21 idees per fer a casa amb la teva parella

Fa dies que sentim a parlar del Coronavirus i de tot el que comporta: gent tancada a cadas, persones malaltes, canvi dràstic del nostre dia a dia, etc. Aquí, a casa nostra, l'efecte Coronavirus va arribar primer de tot amb l'anul·lació del Mobile World Congress, un fet que alguns van creure desproporcionat, ja que en aquell moment el virus es localitzava principalment a Xina. Segur que ara fa tot just un mes, molts de nosaltres no ens haguéssim imaginat tancats a casa, confinats quinze dies o més, sense poder sortir ni descobrir nous llocs, sense escapar-nos. Tot i que encara no han passat masses dies i el confinament acaba de començar, es fa pesat això de passar-se el dia del sofa al llit, fent una parada a la terrassa o al balcó, si en disposem, per poder prendre una mica l'aire. Per aquest motiu, crec que és important trobar la part positiva d'aquesta reclusió forçosa. Un exemple n'és compartir més temps amb la teva parella, dedicar-te més temps a tu mateix/a, o simplement tornar a fer allò que fa temps havies abandonat. És moment per ser creatiu i passar-ho bé a casa! Avui volem compartir amb vosaltres, parella, diferents opcions a fer durant l’escapada a casa vostra; 21 idees per fer a casa en parella mentre sobrevivim a la quarantena del Coronavirus. Comencem!

  • Andrea Prat
  • waterbalance
  • Data de publicació
  • March 18th, 2020
Llegir un llibre
1.

Llegir un llibre

Us podem garantir que compartir un temps de lectura amb la teva parella, cadascú amb el seu llibre o compartint-ne un, és un moment magnífic.

Acabar aquella sèrie oblidada, o començar-ne una de nova
2.

Acabar aquella sèrie oblidada, o començar-ne una de nova

El moment manta, pel·lícula o sèrie, i crispetes és ideal. En el nostre cas ens hem enganxat a Shameless; tot i que fa molt de temps que la teníem a la vista, no ha sigut fins fa poc que l'hem començat, i hi estem del tot enganxats.

D'oca a oca i tiro perquè em toca
3.

D'oca a oca i tiro perquè em toca

És hora de treure del calaix aquests jocs de taula tan divertits i fer alguna partida. Recomanem l'Scrabble, el domino, el Monopoly, l'Hotel, el Cluedo, l'Uno, el Tribial, el Twister, jocs de carta, trenca-closques, entre molts altres! I si volseu alguna cosa més física, podeu jugar al fet i amagar per tota la casa! Així com el pica paret!

Els marcs buits
4.

Els marcs buits

Sí, tots tenim a casa algun marc que vam comprar per posar a dins la foto d'aquell viatge... doncs, és hora de triar la foto, ajustar-la a la mida i imprimir-la per col·locar el marc amb la foto a la paret, a la tauleta, on sigui, però ho heu de fer ja! I si no tens marcs, sempre va bé triar fotos per passar l'estona!

Escriure o dibuixar
5.

Escriure o dibuixar

Treu la teva part creativa i segueix amb aquell projecte que tens guardat al calaix. Nosaltres aprofitem per acabar posts d'escapades que tenim a mitges, també acabem dibuixos o dissenys i si no en comencem d'altres. I si no saps que fer, sempre pots tornar a mirar aquells vídeos d'Art Attack!

És hora de provar una nova recepta!
6.

És hora de provar una nova recepta!

Tria una recepta, agafa els ingredients i poseu-vos mans a l'obra! I si et falten ingredients recorda seguir totes les prevencions si vas a comprar. És hora de posar el forn en marxa, a què ja no us enredorteu de com funciona?

Preparats per escapar-vos?
7.

Preparats per escapar-vos?

Suposem que encara no, per això us hem preparat un document perquè llisteu els llocs de Catalunya que voleu visitar després del confinament! Escapades, rutes, excursions, viatges, de tot! Així quan acabi el confinament podreu començar a marcar a la llista els llocs on anar!

Descarrega't el document

La teva terrassa, el teu balcó o el teu jardí necessita reviure!
8.

La teva terrassa, el teu balcó o el teu jardí necessita reviure!

És hora de cuidar les plantes, de canviar els tests, de fer neteja, de plantar... un bon moment per millorar l'art de la jardineria i aconseguir que almenys no es mori res. Ho dic per experiència.

Trucar als teus!
9.

Trucar als teus!

És hora de saber com estan! Podeu utilitzar la videotrucada per veure-us, per jugar a diferents jocs, per celebrar un sopar a distància, una festa de pijama o simplement compartir un aperitiu online. Sigues creatiu!

Posa't en forma.
10.

Posa't en forma.

És hora de fer exercici, de moure l'esquelet, de provar de fer acrobàcies amb parella, de fer punteria, de millorar la coordinació del cos... ja veureu com riureu!

Fer neteja.
11.

Fer neteja.

Però això ja és obvi, no? Treure la pols, armaris, organitzar calaixeres... Una bona manera de posar en practica el que hem après de Marie Kondo.

Posa el mòbil a to.
12.

Posa el mòbil a to.

És hora d'esborrar contactes, apps, guardar fotos al disc dur i buidar el carret. Diguem com tens organitzar el mòbil i et diré qui ets.

Inscriu-te algun curs online o acaba els que tens per fer!
13.

Inscriu-te algun curs online o acaba els que tens per fer!

És moment de formar-se o simplement aprendre alguna cosa que tens moltes ganes de conèixer i de fer. I sobretot, de treure de la llista aquell curs que et persegueix i mai acabes.

Observa i mira.
14.

Observa i mira.

Observa i mira per la finestra, gaudeix del mar, de la muntanya, dels ocells, de la pluja, del sol, d'una posta o de la sortida del sol, observa el cel i les estrelles... Coses que al nostre dia no podem fer perquè no tenim temps i ara... ens sobra!

Engega la ràdio
15.

Engega la ràdio

Escolta Crims de Catalunya Ràdio o posat al dia amb la sèrie de TV3. A nosaltres ens té fascinats i molt enganxats. És com jugar a ser detectius.

Toca engegar la Play i fer una partida!
16.

Toca engegar la Play i fer una partida!

Des dels jocs més mítics d'arcade com Mario Bros o Crash Badnicoot, a jocs de lluita com Street Fighter o Tekken o jocs d'estrategia com Call of Duty. Això sí, si no és la Play, benvinguda la Game Boy, la Nintendo, XBox...

Organitzeu un sopar romàntic.
17.

Organitzeu un sopar romàntic.

Espelmes, música d'ambient, una taula ben parada i ben vestits i una copeta de vi. I molta conversa si us plau! Conversa, ball, i el que sorgeixi.

Culturitzat!
18.

Culturitzat!

Aneu al teatre, als museus, als concerts, a biblioteques i tot de manera online. Molts d'ells han creat aquesta iniciativa per ajudar a les parelles i famílies a entretenir-se a casa. Exemples són l'Editorial Hearst España, el "Festival me quedo en casa", el contingut de Movistar, el Museu del Prado...

Nit de massatges!
19.

Nit de massatges!

Per alleujar contractures, estrès, per relaxar-nos...

Llista de regals.
20.

Llista de regals.

Arribarà el seu aniversari, el seu sant, el vostre dia, el dia de Sant Jordi, el Nadal, els reis, qualsevol data i no sabreu que regalar-vos. Prepareu una llista amb allò que us agradaria tenir des d'un llibre, fins a una crema o una escapada. Però doneu idees perquè l'últim dia no hàgiu de córrer.

Moment del planeta!
21.

Moment del planeta!

Toca pensar en maneres per reduir els residus que generem i repensar els nostres hàbits. Comencem a reutilitzar o reparar tot el que puguem abans de llençar-ho i sobretot reciclem correctament els residus. Nosaltres busquem per internet alternatives per no utilitzar plàstics, per exemple, botigues a granel (tant en menjar com en sabons). I vosaltres que feu?

Però per últim, busqueu temps per estar amb vosaltres mateixos, per cuidar-vos sense dependre l'un de l'altre! Que gaudiu d'aquestes 21 idees per fer a casa, de la parella i de la quarantena!