Descobrint la Cala Tortuga • Viatge a Menorca, dia 5

Descobrint la Cala Tortuga! Descobreix amb nosaltres una de les cales més boniques de l'illa de Menorca! Coneix Cala Tortuga amb nosaltres.

  • Andrea Prat
  • waterbalance
  • L' Andrea t'explica la nostra Descobrint la Cala Tortuga • Viatge a Menorca, dia 5

Cala Tortuga és una platja verge de la costa nord de Menorca, situada al parc natural de S’Albufera des grau, molt a prop del far Favàritx i de la Cala Presili. Una cala de sorra blanca i fina amb aigües netes i cristal·lines de poca profunditat. També coneguda com a Arenal de Morella és un paratge que us deixarà enamorats.

Aquest és el cinquè dia que passem a l’illa. Els darrers dies el temps no ens ha acompanyat massa, per això avui ens hem despertat ben d’hora perquè la previsió del temps és boníssima i tenim preparada una escapada meravellosa. Ahir, després d’escapada a Ciutadella i a la Cala d’Alcaufar, i el desencant en no trobar la cala, vam estar investigant on podríem escapar-nos avui, trobant un lloc idíl·lic que volem visitar sí o sí. Avui anem a Cala Tortuga, també coneguda com a Arenal de Morella, una cala meravellosa que està a la costa nord de Menorca i que us encantarà igual que a nosaltres!

Menorca • Dia 5: Descobrint la Cala Tortuga: Benvinguts a l’escapada en parella de la setmana. Ens hi acompanyeu?

Ens llevem i preparem tot l’equip el més ràpid possible, tenim l’esmorzar preparat dins de la motxilla amb la tovallola i l’equip per a fer snorkel; no volem arribar tard ni que ens prenguin el lloc! Així que agafem el cotxe i ens posem en marxa. Per arribar a la Cala Tortuga hem agafat la carretera de Fornells que porta al far de Favàritx i hem aparcat en un dels aparcaments davant del Camí de Cavalls. Amb la motxilla a l’esquena i la nevereta a la mà seguim el Camí de Cavalls en direcció a Es Grau, mentre mirem el paisatge i a les perdius que passegen i volen pel terreny. Després de 10 minuts caminant trobem l’indicador de la Cala Presili, la cala més gran de les dues. El deixem enrere i seguim caminant 15 minuts més fins que arribem a la Cala Tortuga, és preciosa! Val la pena deixar-se sorprendre pel paisatge, ja que la vista panoràmica és impressionant, ja que per una banda trobes la platja de sorre blanca i aigües turqueses, i a l’altre s’hi troba la llacuna de Morella, un estany temporal d’aigua dolça, i el sistema dunar, que crea un contrast en el paisatge molt interessant.

Som els primers a arribar, és molt aviat i tenim la sort de veure com s’alça el sol mentre triem el millor lloc on estirar-nos, pintem a la sorra i trobem petits crancs. En poca estona ja tenim calor i decidim entrar a l’aigua i veure la fauna que hi ha a la platja. Nadem entre peixos, petxines i algun pop!

Avui passarem tot el dia a la platja, ens ho mereixem. Després de dies ennuvolats i passats per aigua, volem aprofitar el sol el màxim possible, pel que ens hem endut entrepans per dinar. No tenim pressa, ningú ens espera, ni hem d’anar enlloc més. Bé, no volem anar a cap lloc més, Cala Tortuga és massa bonica per no passar-hi les hores. Gaudim de la platja, del mar, de les vistes i de la companyia, és clar.

Al llarg del dia va venint gent a la platja, però tampoc és una exageració. Quan hi hem arribat sobre les 8:00 h del matí hem sigut nosaltres dos sols, l’hem tingut tota per nosaltres. Al cap de mitja hora aproximadament ha vingut una altra parella, que s’ha instal·lat a l’altra punta de la platja. A mesura que ha avançat el matí ha anant venint gent, però s’ha repartit molt equitativament. En definitiva, hem pogut estar tranquils, quelcom que s’agraeix. Val a dir també que el fet que la Cala Presili quedi més a prop de l’aparcament fa que la majoria de la gent prefereixi evitar-se els 15 minuts que separen les dues cales, i es quedi a la primera.

Entre capbussada i capbussada ens passen les hores rapidament, fins que sobre les 17:00 h de la tarda decidim marxar. Estem esgotats de nadar, del sol i de la sal de mar. És hora d’anar cap a casa, fer-nos una dutxa i pensar què soparem. Quan marxem ens acomiadem de la platja, una de les platges més boniques de Menorca, sense dubte. Mai podrem oblidar el paisatge, la cala i el gran dia que hem passat! Segur que hi tornarem!

Després de la dutxa decidim baixar a Maó per sopar. Després de donar voltes i adonar-nos què hi ha molts restaurants tancats, potser pel dia de la setmana que és, descobrim un italià on preparen pizzes artesanes. Estem parlant de la Pizzeria ristorante L’Ottavo Nano al costat del Moll de Llevant a Maó. Les pizzes són primeres i tot hi que n’hi ha més de 20 tipus, la fan també al gust del client amb els ingredients que cada un vol. El restaurant no és res de l’altre món, un local senzill, amb cadires de plàstic i una decoració no massa treballada, però el local no fa honor al menjar. Els propietaris, pare i fill, són italians i saben com treballar la massa i els ingredients. Les pizzes ens encanten i els felicitem.

Així acabem doncs una vetllada de les que més ens agraden: pizza, cervesa, poc soroll i converses de projectes futurs. És tard i es nota el cansament de tot el dia, així que decidim acabar el sopar, passejar per la ciutat veient la part antiga de Maó i finalment tornar cap a casa amb ganes de començar el dia de demà.

Com arribar a l'Descobrint la Cala Tortuga • Viatge a Menorca, dia 5

Cala Tortuga, Menorca