Jardí Botànic de Cap Roig

Jardí Botànic de Cap Roig és un ideal per a una Escapada cultural. 1.000+ espècies botàniques dels 5 continents.

Cost de l'escapada

Aproximadament 8€ per persona

Ideal per a…

Descansar i desconnectar

Informació sobre Jardí Botànic de Cap Roig

Escapada al Jardí Botànic de Cap Roig. Els jardins de Cap Roig estan situats entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, a la comarca del Baix Empordà (Girona). Amb una extensió de 17 hectàrees, els jardins atresoren prop de 1.000 espècies botàniques procedents d’arreu del món i escultures de reconeguts artistes nacionals i internacionals.

El 1927, el coronel tsarista exiliat Nicolai Woevodsky i la seva esposa Dorothy Webster, aristòcrata anglesa afeccionada a la decoració, buscaven un lloc paradisíac en el Mediterrani on establir-se. Prop de Calella de Palafrugell, sobre un penya-segat del cap Roig, van construir-hi un castell que els lligaria a aquest indret la resta de la seva vida (fins i tot van demanar ser-hi enterrats). L’edifici estava envoltat per un idíl·lic jardí botànic, considerat un dels més importants del Mediterrani.

El propi Nicolai va dissenyar la mansió, d’estil neomedieval (imitant el monestir de Poblet), que es va començar a construir el 1931 i es va acabar el 1975. Popularment es coneix com “Cal Rus” per l’origen del seu propietari. Tot i així, el matrimoni va viure sempre a la finca que dóna a l’accés al jardí botànic. Aquest és el principal llegat de Dorothy Webster. Ella i un equip de jardiners de la zona es van encarregar de condicionar les 7 hectàrees de terreny per poder plantar-hi diferents espècies. Al 1935 eren més de 500 entre flora mediterrània, tropical i subtropical.

Quan el matrimoni va morir, la finca va passar a la Fundació Caixa Girona i després a l’Obra Social “la Caixa”, que ha convertit el terreny en un parc d’esculturesd’artistes contemporanis amb obres de Jorge Oteiza, Jaume Plensa o Xavier Corberó. Cada estiu aquests jardins acullen un prestigiós cicle de concerts: el Festival Jardins de Cap Roig.

Les espècies vegetals més característiques de la Mediterrània es barregen amb arbres i plantes procedents de cinc continents en aquest fantàstic jardí botànic, un dels més variats de Catalunya.

També durant la temporada d’estiu, el jardí botànic acull diverses activitats com ara exposicions i actuacions culturals.

Escapades relacionades