Pou de glaç de Canyamars

Pou de glaç de Canyamars és un ideal per a una Escapada cultural. Una construcció popular del segle XVII.

Cost de l'escapada

Aproximadament 0€ per persona

Ideal per a…

Descobrir la història del nostre país

Informació sobre Pou de glaç de Canyamars

El Pou de glaç de Canyamars és un monument del municipi de Dosrius (Maresme) inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català.

Es tracta d'una construcció que data dels segles XVII-XVIII i que està formada per un pou circular de pedra i maó (5 m diàmetre per 7 m d'alçada, aproximadament.).

Una part d'aquest pou queda sota terra (entre dos i tres metres) i l'altra sobresurt aproximadament uns 4 m, fins a un sostre en forma de volta, també de pedra i maó. Els murs exteriors estan reforçats amb contraforts i hi ha tres obertures de volta de canó.

Tot i estar en estat d'abandonament -gairebé cobert de vegetació- la construcció es manté en peu. Pels voltants es conserven en mal estat petites voltes de maó, que se suposa eren els ponts que comunicaven el pou amb una bassa situada més amunt. Des d'aquesta bassa, quan l'aigua es gelava, s'enviaven trossos de gel fins al pou. Dins d'aquest es feien capes de gel i de palla per tal de conservar-lo fins a l'estiu, l'època de l'any que es comercialitzava.

L'Ajuntament de Dosrius va comprar el Pou de Glaç l'any 2007 als seus anteriors propietaris privats.

Escapades relacionades