Vulpellac

Vulpellac és un ideal per a una Escapada cultural. Descobrint un dels pobles més bonics de l’Empordà.

Cost de l'escapada

Aproximadament 0€ per persona

Ideal per a

Descobrir la història del nostre país

Informació sobre Vulpellac

Vulpellac és una entitat de població del municipi baix-empordanès de Forallac. Fins al 1977 va ser municipi independent que es va unir amb Fonteta i Peratallada per formar Forallac, documentat per primer cop a finals del segle IX. Aquest nucli quedava encerclat per un recinte fortificat, desaparegut en bona part en les reformes que es van fer en el segle XV-XVI.

El terme comprèn una zona aturonada, a ponent i al nord est amb el punt més elevat al puig Negre (109 m. d'alt), que forma part de la serra de Sant Ramon, límit amb el terme veí de La Bisbal d'Empordà.

La part restant és plana i drenada per la riera de Fonteta, de la conca del Daró, que devalla de les Gavarres. La carretera de Palamós a Girona, per la Bisbal, travessa el territori municipal d'est a oest. En el punt on aquesta carretera creua el poble de Vulpellac s'inicia la carretera local que va a Pals i que passa per Canapost, Peratallada i Palau Sator.

Com en tants pobles de l'Empordà, un bon nombre de cases han estat convertides en segona residència i restaurades respectant els valors patrimonials dels immobles. Fora d'aquest nucli són força nombroses les masies disseminades pel veïnat del pla i una mica per tot el terme, que té altres dos nuclis importants de població: el veïnat de la Bordeta, sorgit el segle XIX al llarg de la carretera de Girona, i la urbanització del Puig de Sant Ramon.

Escapades relacionades