Escapada al Mercat d’escapades a Catalunya

El Mercat d'escapades és la millor opció per descobrir un munt de propostes per gaudir de la natura, de l’aventura, de la muntanya i de l’entorn rural.

  • Juli Ramon
  • juligoodie
  • Data de publicació
  • May 6th, 2018

Situat al Passeig de Lluís Companys, tocant l’Arc de Triomf, hi trobem el Mercat d’escapades a Catalunya, és la vostra cita anual si el que voleu és descobrir propostes de turisme i oci arreu del territori Català. Al Mercat d’escapades hi trobareu des d’agències de turisme fins a petits restauradors o propietaris amb ganes de donar a conèixer les seves propostes singulars. El Mercat d’escapades se celebra del 4 al 6 de maig, així que no hi podeu faltar!

Escapada al Mercat d’escapades a Catalunya: Benvingut a l'escapada en parella de la setmana, ens hi acompanyes?

És dissabte i fa dies que tenim pensada aquesta escapada, de fet fa pràcticament 1 any, ja que l’edició anterior ens la vam perdre. Aquest cap de setmana farem una escapada diferent barrejant el plaer i la feina, fent acte de presència a un mercat on trobarem tot tipus de propostes d’oci arreu de Catalunya. Efectivament, estic parlant del Mercat d’escapades a Catalunya!

Passarem la tarda al Mercat d’escapades, així que cap al voltant de les 18:00 h arribem a Arc de Triomf. Aparquem el cotxe al pàrquing, un parell de carrers més a munt, i xino xano fem camí cap a Triomf. Val a dir que som més de transport públic, però com que plou i hem sortit més tard del que volíem de casa, hem decidit agafar el cotxe.

Ara per sort el sol es deixa veure una mica i sembla que ens farà bona tarda. Per si us interessa anar al Mercat d’Escapades, els horaris són de 12:00 a 21:00 h el divendres i el dissabte, i d’11:00 a 19:00 h el diumenge.

Una vegada a lloc fem la foto de rigor a l’Arc de Triomf i el creuem començant la nostra ruta particular entre els estands i les paradetes gastronòmiques que hi ha. Ens agrada com està distribuït l’espai i la decoració que se li ha donat. Als estands gastronòmics, elements de fusta amb plantes que donen una sensació molt acollidora. A les carpes individuals la decoració va a càrrec de l’empresa, però cal dir que n’hi ha més d’un de molt original.

Després de recollir informació a la carpa de benvinguda ens dirigim cap als expositors de la Costa Brava, després els de Lleida, Pirineus i la Vall d’Aran, passem pels de la Costa de Barcelona, seguidament ens dirigim als de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, els quals ens recalquen que ja és hora que comencem a escapar-nos cap al sud i, finalment, acabem visitant l’Agència Catalana de Turisme on hi tenim una conversa molt interessant.

Al llarg del passeig parlem amb propietaris d’establiments i representants d’oficines de turisme, en destaquem quatre que ens roben el cor amb les seves propostes:

  • Ruta del País Petit amb Burricleta. A mig camí entre la ciutat de Girona i la Costa Brava, hi ha petits pobles amb encant on el temps s’atura. Els amics de Burricleta ens conviden a sentir l’essència i el ritme vital de l’autèntic Empordà a través dels seus paisatges, el clima, la gastronomia, les pedres i també la seva gent a dalt d’una bicicleta elèctrica.
  • Espai Cel, del Grup Victòria. L’Espai Cel és un nou espai al balneari de Termes Victòria a Caldes de Montbui on s’han rehabilitat antics dipòsits d’aigua de fa 300 anys convertint-los en fascinants piscines termals, per gaudir d’una estona de cel.
  • Els amics de Vi Emocions, amb les seves propostes d’enoturisme pels voltants de Badalona o el Baix Llobregat. Prometem parlar-vos-en ben aviat.
  • En Pep de Mas del Botó, on podrem gaudir d’una passejada a la vinya, visita a les instal·lacions i tast dels vins elaborats amb productes locals. A més a més, també tenim l’oportunitat de fer una visita a una arnera amb total protecció amb granotes d’apicultor, o des de darrere dels finestrals del celler.

Amb tot són gairebé les 21:00 h i la gana comença apretar, així que aprofitem l’àrea de gastronomia per fer uns tastes. El funcionament és com en altres fires de gastronomia on cada ració val uns tiquets, i abans de demanar has de passar per caixa per convertir euros per tiquets.

En el nostre cas ens decantem per dues copes de vi blanc ben fresquet acompanyat de dues racions de musclos del Delta de l’Ebre. Per nosaltres no hi ha combinació millor. En total ens costa 6 euros, bé de preu oi? En el cas que no us agradin els musclos, també hi ha ostres, tastet de formatges o embotits amb pa amb tomàquet, tot tipus de botifarres, coca de recapte, etc. així que no patiu que segur que trobareu alguna cosa que us farà llepar-vos els dits.

Ara sí, són les 21:00 h i la gent del Mercat d’escapades comença a recollir. Ens acabem la copa de vi i fem camí cap al cotxe. Ha sigut una tarda interessant, ens ho hem passat molt bé. Hem conegut gent fantàstica i escapades que segur que farem o que trobareu a la web ben aviat.

En definitiva, el Mercat d’escapades a Catalunya és una escapada ideal si necessiteu inspiració ara que arriba el bon temps i els dies s’allarguen. Al Mercat d’escapades hi trobareu un munt de propostes per gaudir de la natura, de l’aventura, de la muntanya i de l’entorn rural, però també vacances per desconnectar i gaudir de l’estil de vida del mediterrani a la costa catalana. Els amants de la cultura hi descobrireu itineraris per conèixer el patrimoni i les festes del país. Els amants del bon menjar també hi tindreu l’oportunitat de tastar plats típics d’arreu del territori.

De totes maneres, si no teniu l’opció d’escapar-vos al Mercat d’escapades, ben aviat trobareu les millors escapades per fer en parella a Escapadesenparella.cat! Queda promès!

Mapa de l'escapada a...

Passeig de Lluís Companys, 08003 Barcelona