Arribada a l'hotel • Viatge a Estocolm, dia 1

  • Juli Ramon
  • juligoodie
  • L' Juli t'explica la nostra Arribada a l'hotel • Viatge a Estocolm, dia 1

Ens preguntàvem com celebrar Sant Joan, com cada any. No ens agraden els espais massificats i menys la gent descontrolada per l’alcohol, els petards i la nit, si bé els petards i la nit ens encanten i no us direm que no a una bona cervesa belga o còctel! Ja feia setmanes que rumiàvem què fer quan vam rebre la notícia: aquest Sant Joan farem una escapada a Estocolm! Quina gran sorpresa i quina passada de viatge ens ha sortit, us el recomanem al 100%! A continuació us l’expliquem al detall en aquest post!

Si sou nous a la web, us recomanem que abans de continuar llegint feu una ullada a la preparació del viatge a Estocolm a l’entrada Escapada sorpresa a Estocolm, Suècia!

Viatge a Estocolm • Dia 1: Arribada a l'hotel. Ens hi acompanyeu?

Si heu llegit el post anterior, veureu que un cop vam saber on seria la nostra pròxima escapada ens vam informar sobre la ciutat i el país. Vam estar investigant, sobretot, si celebraven Sant Joan, i si no ho feien què celebraven, per d’aquesta manera seguir amb la tradició tant maca que tenim a Catalunya. Per sorpresa nostra, ens vam adonar que aquest any celebraríem Sant Joan d’una manera diferent, li canviaríem el nom per Midsommar, menjaríem menjar tradicional suec, i viuríem tota la seva festa tradicional!

Doncs d’aquesta manera nosaltres arribàvem a Estocolm el dia 23 de juny, on hi estaríem fins el dia 26, visitant la ciutat i fent una parada obligatòria a Skansen, per celebrar la gran festa del Midsommar; també vam passar pel Gamla Stan, literalment Ciutat Vella, l’Ajuntament on es fa l’entrega dels Premis Nobel, el Palau Reial, el Vasa Museet i fent una volta per l’arxipèlag. Més endavant en aquest mateix post i en els que vinguin d’aquesta escapada, us anirem explicant cada un dels llocs que visitem.

Però abans de començar el viatge i explicar-vos-ho tot, volem que tingueu clares unes quantes coses que hem descobert un cop tornats a casa. Si viatgeu a Estocolm…

Cal portar roba d’hivern i d’estiu, sigui quina sigui l’època de l’any que hi aneu

No us deixeu mai el paraigües ni l’impermeable. El clima a Estocolm és molt variat i canvia ràpidament. Pots tenir dies de tot tipus, núvol i sol o pluja, molta pluja. En el nostre cas vam arribar amb núvol, l’endemà va ploure, el següent va fer un sol que ens vam posar morenos i tot, i l’últim dia el fred i la pluja ens van acomiadar.

Cal portar calçat còmode i tiretes, per si sou de peus delicats

Si aneu justos de diners, us aconsellem que opteu per desplaçar-vos caminant, Estocolm és una ciutat relativament petita i les distàncies es poden cobrir a peu perfectament. Si no, també podeu utilitzar el transport públic. Si preferiu aquesta opció, sapigueu que existeixen targetes recarregables, anomenades SL Cards, amb un mínim de recàrrega de 100 SEK. En euros, el preu del trajecte surt a 3 €, però si podeu estalvieu. Sobretot, eviteu els taxis, són caríssims i les tarifes mai són les mateixes.

Si trobeu un lloc on llogar bicicletes, feu-ho, és la millor opció

Podreu arribar a totes les parts de la ciutat ja que les illes estan comunicades per ponts, i la bicicleta és un transport assequible, ràpid i segur. Estocolm té pràcticament tots els carrers habilitats amb carrils bici. El lloguer d’una bicicleta per persona surt a 165 SEK, és a dir, uns 18,40 € tres dies, el que equival a 6,14 € el dia. No està malament oi?

Tingueu en compte en tot moment el clima per les visites, planifiqueu els recorreguts!

Aprofiteu els dies de bon temps per veure els monuments i fer les rutes exteriors, i aprofiteu els dies de pluja i mal temps per veure museus i exposicions. També estigueu preparats per fer cua, doncs en època de vacances hi trobareu força gent!

Informeu-vos!

Tot i que nosaltres ja vam buscar informació sobre el viatge abans d’agafar l’avió, un cop arribats hem tingut dubtes i diferents preguntes per trobar localitzacions o mètodes de transport. Si us passa el mateix, no tingueu por a preguntar, mai saps a qui pots conèixer!

Compreu al supermercat i eviteu els resutarants si voleu menjar barat

A diferència d’altres països escandinaus, Suècia és un país fortament occidentalitzat. Trobareu molts locals de menjar ràpid, hamburgueses, frankfurts i restaurants japonesos, xinesos, hindús i italians. Si teniu una mica de sort, trobareu algun restaurant de cuina tradicional sueca, no dubteu en provar el ren!

Sortiu d’hora de casa, de l’hotel, de la caravana o d’on sigueu, i aprofiteu el dia

Les botigues tanquen cap allà les 18 h de la tarda, i més val anar a dormir d’hora abans que no poder veure res.

Aneu sempre acompanyats d’un mapa per saber exactament on sou i quines atraccions us queden més a la vora. Però sobretot, tingueu ganes de passar-ho molt bé!

Dia 1: Arribada a l'hotel

Ara que ja hem fet aquest petit resum de punts bàsics per sobreviure a Estocolm, és hora de començar a explicar la nostra aventura, la qual comença agafant l’avió a l’Aeroport de Barcelona-El Prat a les 13:15 hores, on hem arribat dues hores abans per fer tota la carimònia de facturar les maletes, passar el control de seguretat i fer cua, molta cua, doncs al ser pont, tothom va tenir la mateixa idea que nosaltres, fer una escapada!

Vam agafar l’avió direcció Arlanda Airport, on vam aterrar 30 minuts abans del previst. Al sortir de l’avió ens vam adonar que era un aeroport molt petit, semblant al de la pel·lícula, La Vida Secreta de Walter Mitty, quan viatja a Islàndia. Vam sortir i ens vam posar a buscar el bus que ens havia de portar fins al centre de la ciutat, a la Central Station. El nom de la companyia és Flygbussarna i podreu comprar els bitllets al costat mateix de la parada de bus, a una màquina expenedora que hi ha. Haureu de pagar amb targeta i el cost per bitllet serà d’uns 10 € per persona i viatge.

Durant l’anada cap a la gran ciutat ens vam adonar de com n’era tot de verd, fresc, el cel blau i les casetes moníssimes!

Estàvem pendents d’on baixar quan vam passar per davant de l’hotel on ens allotjaríem, l’Elite Palace Hotel, així que vam baixar a la parada següent, des de la qual vam seguir un carrer endoquinat, difícil de passar-hi si viatges amb maleta i a més si fa pujada, per arribar fins a l’hotel. Un cop arribats, ens vam fer una dutxa i a caminar! Vam començar investigant els carrers més propers, amunt i avall. La majoria de botigues estaven tancades, menys els supermercats o comerços grans; també vam escapar-nos fins al Hard Rock Cafè d’Estocolm on, ja que començava a ser hora de sopar, vam demanar una bona hamburguesa acompanyada de patates fregides i una Carlsberg. Vam poder gaudir del local, com sabeu, els Hard Rock es caracteritzen per la decoració amb elements com jaquetes, guitarres, discos, barrets, entre d’altres, de grups de música o mestres del rock.

Després de sopar i abans d’anar a dormir, vam acabar de donar la volta fixant-nos en la decoració de les cases, els colors de les façanes, el silenci que dominava pels carrers, els pocs cotxes, la poca gent… tot era molt tranquil, un lloc idea per descansar. I és que de fet, tot i que Estocolm és una ciutat tranquil·la, molta gent aprofita el Midsommar per escapar-se a les cases de segona residència ja que aquest any eren 4 dies de pont.

Com arribar a l'Arribada a l'hotel • Viatge a Estocolm, dia 1

Estocolm, Suècia