Navegant l'Arxipelago di la Maddalena i l'Spiaggia Rosa • Viatge a Sardenya, dia 2

Zodiac i aigües turqueses, una escapada de somni a l'Arcipelago di la Maddalena i Spiaggia Rosa, a Sardenya!

  • Andrea Prat
  • waterbalance
  • L' Andrea t'explica la nostra Navegant l'Arxipelago di la Maddalena i l'Spiaggia Rosa • Viatge a Sardenya, dia 2

L’Arcipelago di la Maddalena és un grup d’illes costeres d’Itàlia localitzades davant de la costa nororiental de l’illa de Sardenya, a les aigües del mar Tirrè, al sud de l’estret de Bonifacio, l’estret entre la propia Sardenya i l’illa de Còrcega. Aquesta està composada de set illes principals i de molts illots petits (illa de la Maddalena, Spargi, Spargiotto, Budelli, Santa Maria, Sant Stefano, Caprera, Razzoli, La Presa, Barrettini, Piana, Porco, Bisce…), un fascinant conjunt naturalistic i faunistic de més de cincuanta mil hectàries que l’Unesco va declarar Patrimoni de l’Humanitat.

Seguim amb el nostre viatge de somni, el qual ens està sorprenent per la quantitat d’emocions i vivències que hem viscut. De fet, avui serà un dia molt especial per a nosaltres ja que sortirem en direcció al port de Palau on tenim previst fer alguna activitat per visitar l’arxipèlag de la Maddalena. Si sou nous al blog us aconsellem posar-vos al dia i llegir els posts anteriors on relatem les nostres escapades per la illa de Sardenya!

Fem la rutina de cada dia: ens despertem, ens dutxem, esmorzem i preparem la nevereta i el dinar per passar tot el dia a fora. I és que de veritat, avui serà un gran dia! Si viatgeu a Sardenya i teniu intenció de passar el dia a fora, una de les opcions més econòmiques és anar amb la nevereta, us ho recomanem al 100%! També us recomanem mirar el temps que farà a les diferents parts de l’illa, ja que pels qui no hi heu anat mai, Sardenya és una illa més gran del que ens acostumem a pensar i els microclimes hi són freqüents. Per sort nostre però, avui el dia ens somriurà i tirarem endavant amb les activitats previstes.

Així que agafem el cotxe i sortim direcció el Port de Palau on hi ha bastants llocs per deixar el cotxe i no farà falta que paguem cap pàrquing.

Navegant l'Arcipelago di la Maddalena i l'Spiaggia Rosa · Viatge a Sardenya, dia 2: Ens hi acompanyeu?

45 minuts després de sortir de casa i d’haver aguantat una cua de cotxes considerable arribem a Palau. Un cop aparcats i amb la motxilla, la nevereta i l’equip d’snorkel a sobre ens dirigim cap al port, on trobem diverses parades oferint activitats per realitzar al voltant de l’arxipèlag de la Maddalena; des d’un tour amb veler, vaixells de motor on fins i tot entra el dinar a bord, llogar una barca amb guia o simplement, llogar una llanxa per passar-hi el dia, són algunes de les rutes que se’ns proposen.

Nosaltres no estem gaire decidits ja que els que tenen més bona pinta han sortit a les 9h del matí i fins el dia següent no es fa cap altre excursió. Així que anem voltant fins que arribem a la primera parada de totes, on hi ha una parella parlant amb els responsables. Ens proposen llogar una llanxa per visitar al nostre ritme tot l’arxipèlag, i la veritat és que ens acabem animant! Avui anirem amb llanxa! Per 180 € al dia ens deixen una Zar Formenti de 47 cavalls.

Després de superar els petits problemes tècnics amb el pagament, ja som a bord i en un tres i no res ja ens han ensenyat el més bàsic per sobreviure a l’aventura d’avui! Una experiència inolvidable de la mà de Noleggio Gommoni Palau.

Hem de confesar que al principi teníem una mica de por ja que el vent era de 17 nussos i a mar obert l’aigua estava una mica picada, el que feia que la llanxa s’aixequés i queiés de cop contra les onades. De fet era el primer cop que conduïem una llanxa. Però tot va canviar quan després de creuar el canal que separa la illa de la Maddalena amb l’Isola Spargi, ens dirigim cap al conjunt d’illes anomenades Isola RazzoliIsola Budelli i Isola Santa Maria on ens esperen les famoses piscines naturals d’aigua turquesa. Estem bocabadats ja que mai haviem vist una aigua tant transparent, neta i brillant com aquesta.

Després llençar l’àncora a una distància prudencial de la costa decidim que passarem el dia en aquest bell racó de món, prenent el sol a la barca, llençant-nos a l’aigua i fent snorkel a la recerca de peixos, cogombres de mar i diferents tipus de cloïsses. És marevellós. Ens ho estem passant tant bé que pràcticament ens hem oblidat de l’hora de dinar.

A mitja tarda decidim que és hora de recollir l’àncora i començar a despedir-nos d’aquest paratge que ens ha acollit durant unes hores. Abans de tornar a port però, fem una parada obligatòria al davant de la Spiaggia Rosa, una platja actualment tancada per la recuperació del corall que la caracteritza. Antigament, tota la sorra de la platja era rossa pels bancs de corall que hi ha a la zona.

Sincerament, ha sigut un dia màgic i inesperat. Estem contents d’haver decidit fer aquesta escapada a l’Arxipelago di la Maddalena i haver visitat l’Spiaggia Rosa, és un record que no oblidarem i pels qui hi aneu, és una activitat obligatòria que heu de fer. No us en penedireu!

Com arribar a l'Navegant l'Arxipelago di la Maddalena i l'Spiaggia Rosa • Viatge a Sardenya, dia 2

Arcipelago di la Maddalena