Visitant Costa Esmeralda i Olbia • Viatge a Sardenya, dia 1

  • Andrea Prat
    • September 15th, 2016
  • L' Andrea t'explica la nostra Visitant Costa Esmeralda i Olbia • Viatge a Sardenya, dia 1

Olbia, també anomenada com Terranova en sard, és una ciutat de 55.477 habitants amb una extensió de 376km². Aquesta ciutat es troba a la Costa Emeralda tot i que anteriorment es trobava a la província de Sassari, a la sub-regió de Gallura, però es va constituir una nova província anomenada Olbia-Tempio de la que forma part. És el principal centre econòmic de la Gallura i del nord-est de Sardenya.

Estem a finals d’agost i la majoria de les persones estan a punt de tornar a la feina. En el nostre cas, com l’any passat, és al revés, som dels afortunats que començarem les vacances a finals d’agost i s’allargaran fins a mitjans de setembre. I sabeu quina escapada tenim preparada per aquestes vacances? Si vau llegir l’última entrada al blog ja ho hauríeu de saber. Aquest any tenim preparat un viatge a Sardenya! Que bonica que és l’illa de Sardenya! Des del mes de febrer que esperàvem aquest viatge més que mai, ja era hora d’una escapada més llarga de les que estem acostumats a fer! Esperem tenir l’oportunitat de visitar a fons la Costa Esmeralda, l’Alguer i tots els secrets de l’illa.

Costa Esmeralda i Olbia · Viatge a Sardenya, dia 1: Ens hi acompanyeu?

Són les 4h de la matinada del divendres i ja estem en peus, dutxa ràpida i corrents cap a l’aeroport de Barcelona-El Prat. Tres maletes, una motxilla molt ben preparada i dos entrepans de truita ens acompanyen. En aquest viatge a Sardenya també ens acompanyarà la nostra ja emblemàtica GoPro i, a més a més, una nova Pentax KS2 de la que esperem treure’n molt profit. És hora de realitzar el check-in i passar el control. Tenim sort i anem força ràpids, i abans d’adonar-nos’en ja som la segona parella que entra a l’avió, contents i il·lusionats, tant que som incapaços de dormir durant l’hora que dura el viatge i en arribar ens morim de son.

Arribem a Sardenya a les 8:30 del matí, aterrem a l’aeroport d’Olbia-Costa Esmeralda, i ens trobem amb un petit problema a l’hora de llogar el cotxe. Es veu que la companyia de lloguers Sicily by Car, o si més no els seus treballadors, no tenen massa clara la política de lloguer, i per sorpresa nostra no podem realitzar el lloguer del cotxe directament al taulell després d’haver fet pràcticament una hora de cua, si bé a la web deixa clar que es pot realitzar d’aquesta manera. Bé, gomet vermell per ells.

Per solucionar-ho, donat que el wifi de l’aeroport és dolent, cridem un taxi perquè ens porti a l’estudi que hem llogat per Airbnb. La casa d’en Gianluca, on estarem els pròxims 7 dies. Per sorpresa nostra, i ja és la segona en les menys de 2 hores que portem a l’illa, en Gianluca no és a casa ni tampoc la seva dona, i ens rep la seva sogra originària de Vietnam. És una dona entranyable amb uns trets asiàtics molt marcats; ens ensenya la casa esquivant qualsevol barrera lingüística, donat que ella no ens entén en anglès i nosaltres el vietnamita no l’acabem de dominar massa. La casa és una passada, bonica i còmoda, perfecte per passar-hi una bona setmana. Si després de veure les fotografies us vénen ganes de reservar-la, a continuació trobareu l’enllaç a Airbnb. Us prometem que no us en penedireu, ni per la casa ni per en Gianluca i la seva família.

L’estudi està molt ben equipat. A la cuina no hi falta de res, fins i tot tenim una planxa per fer bikinis; el lavabo impecable amb sabó i tovalloles; a la nevera ens hi han deixat dues ampolles d’aigua i dues cerveses de la marca més popular de Sardenya, Ichnusa, l’equivalent a l’Estrella Damm de Catalunya. A l’armari de la cuina tenim dolços i llaminadures, i als prestatges del menjador ens hi esperen mil i un llibres per descobrir Sardenya, els quals ens revisarem més endavant amb en Gianluca i ens aconsellarà on anar i a on no.

Més tard van aparèixer en Gianluca i la seva meravellosa família convidant-nos a dinar pasta amb salsa de carabassó amb trossets de bacon, pollastre a la marinera i de postres un bon gelat. Ens expliquen on anar i què veure a Sardenya, tot amb pèls i senyals, i per això hem d’agraïr de tot cor el bon viatge que hem passat. Perquè us feu una idea del perfil de persona que és en Gianluca, és d’aquelles persones que a primera vista sents que t’hi entendràs, persones obertes disposades a ajudar-te en tot moment, amant de la bona cuina i del bon vi, orgullós de la família que té i de la terra on ha nascut.

Havent dinat i parlat una bona estona, en Gianluca ens acompanya a l’aeroport per recollir el cotxe que serà el nostre acompanyant de viatge durant tota la setmana. Esperàvem rebre un Fiat 500, però en comptes d’això ens donen un Smart Forfour, aquells que són una mica més grans i de fet ens va anar molt bé per portar tot el que portàvem d’equipatge. Vam acabar el dia anant a comprar menjar per la setmana i donant alguna que altre volta pels carrers d’Olbia.

Visitant la Costa Esmeralda

Esperàvem poder despertar-nos a les 7:30 del matí, però finalment ens aixequem a les 8; el dia d’ahir ens ha passat factura. Ens dutxem, ens posem els banyadors i esmorzem torradetes integrals amb melmelada, una mica de meló i per últim un iogurt, que a en Juli li agraden moltíssim. Abans de marxar preparem una mica de dinar: dos entrepans de llom amb formatge i enciam, boníssim!

Per fi ja és dissabte i quines ganes tenim de trepitjar la platja! Ahir en Gianluca ja ens va dir tot el que havíem de saber sobre les platges de Sardenya, quines eren les més tranquil·les, quines les més maques, quines les que havíem de visitar sí o sí, i a quines anar depenent de la direcció del vent. Avui tenim decidit que visitarem tres de les platges més emblemàtiques de la Costa Esmeralda, són les anomenades Spiaggia Coda de Caballo, Cala Brindinchi i Spiaggia Lu Impostu. El sol ens acompanya i ens dona la benvinguda a Sardenya; fa molta calor, uns 34ºC però gens d’humitat. És un clima més fàcil de suportar que no pas el que tenim a Barcelona. Avui doncs és dia d’estrenar les platges!

En arribar a l’Spiaggia Coda de Caballo, a uns 30 – 45 minuts d’Olbia, ja ens fem una idea dels tresors que ens anirem trobant durant la setmana. És una platja de sorra clara, blanca i fina, estreta, pel que has d’anar-hi ben d’hora per agafar lloc si no vols haver-te de posar entre les dunes, d’aigua neta i transparent i amb un pendent una mica pronunciat, ja que al cap de pocs metres d’entrar a l’aigua t’enfonsaves fàcilment, però donada la transparència de l’aigua, era d’agrair. Vam passar pràcticament tot el matí aquí, anant a l’aigua i fent snorkel a la recerca de peixos.

Més tard ens dirigim a la Cala Brandinchi o també anomenada Tahití perquè la sorra és tant blanca i fina que és comparable a les platges del Carib o de la Polinèsia, a més a més pots caminar per l’aigua molts metres endins que sempre la tindràs als peus, sense enfonsar-te, l’aigua claríssima, com a les pel·lícules. Aquesta és una de les que més agrada als turistes per això sempre està plena. Vam tenir sort de que una parella molt maca ens deixés el seu lloc perquè marxaven, avisant-nos i tot perquè ningú altre ens el robés. Aquí, a la Cala Brandinchi vam dinar els nostres entrepans del chef Juli i vam prendre dues cerveses que teníem a la nevera com a regal de benvinguda de la marca sarda Ichnusa, inconfusible degut al seu packaging basat en la bandera de Sardenya.

Per últim i per acabar de passar el dia, quan ja es ponia el sol vam anar a la platja del costat de la Cala Brandinchi, anomenada Lu Impostu. Aquesta és una platja més com les d’aquí, amb aigua neta per descomptat, però amb la sorra més gruixuda. Una de les coses que més ens va agradar de Lu Impostu és que en un dels costats de la platja, hi ha un caminet que voreja la costa i que et porta a una zona més verge, amb roques, algues i crustacis. Allà vam estar buscant cargolets, que per cert n’hi havia moltíssims, també vam veure crancs, peixos i altres animals. Va ser molt divertit! Al final vam acabar passant la tarda investigant els animals de la zona!

Per últim, sobre les 19h de la tarda vam decidir tornar cap a casa, traient-nos amb la tovallola aquesta sorra tan fina dels peus que costa tant de marxar. A l’arribar a casa era hora de dutxa amb dos ensabonades per treure la gran quantitat de sal que teníem a sobre, i és que l’aigua del mar és molt més salada que a la d’aquí, posar crema hidratant o aftersun i per últim a sopar, acabant el dia veient un o dos capítols de Breaking Bad. I fins l’endemà, que ja serà dia 2!

Com arribar a l'Visitant Costa Esmeralda i Olbia • Viatge a Sardenya, dia 1

Olbia, Sardenya