Spiaggia La Pelosa i ens acomiadem de Sardenya • Viatge a Sardenya, dia 6

Spiaggia La Pelosa és una de les platges més maques de l'illa de Sardenya, i apte per a totes les butxaques! Descobreix amb nosaltres l'Spiaggia La Pelosa!

  • Juli Ramon
  • juligoodie
  • L' Juli t'explica la nostra Spiaggia La Pelosa i ens acomiadem de Sardenya • Viatge a Sardenya, dia 6

La Pelosa és un paradís apte per a totes les butxaques. Situada al nord-oest de l’illa de Sardenya, és una de les platges més populars, d’aigües cristal·lines de color turquesa i de sorra blanca i fina. Podem dir que és la platja més famosa de l’illa, fins i tot per davant de l’illa de la Maddalena, pel que trobar un forat on deixar les tovalloles serà difícil, però, per sort, nosaltres hem trobat la solució!

Avui és el nostre últim dia a Sardenya però, per desgràcia, el temps ens indica que a l’Òlbia farà mal temps. Per sort, com que ja ens coneixem l’illa, decidim que avui és un bon dia per anar cap a Stantino, a la banda oest de Sardenya, on el sol és predominant i ens permetrà visitar de nou una de les nostres platges preferides en aquest viatge: l’Spiaggia La Pelosa!

Avui també ens preparem la nevereta amb el dinar; és la manera perfecte per estalviar sense sacrificar la qualitat del menjar i, a la vegada, gaudir ininterrompudament de l’Spiaggia La Pelosa, una platja de somni que ens va robar el cor des del primer dia. Així que ens preparem per a les 2:30h de viatge amb el nostre Smart FourFour, les quals ens passaran ben ràpid, ja que afortunadament aquests darrers dies hem trobat dues cadenes de ràdio anomenades KissKiss i Virgin, on la música està prou bé i el viatge se’ns fa més curt! Per cert, si encara no has llegit l’escapada del dia d’ahir, a què esperes? Fes clic aquí!

Descobrint l’Spiaggia La Pelosa i ens acomiadem de Sardenya • Viatge a Sardenya, dia 6

Arribem a La Pelosa i, com que hi vam venir fa uns dies, ja sabem el secret d’on deixar el cotxe i aparcar de manera gratuïta tot el matí! Si veniu d’Òlbia, a la carretera que porta fins a la platja, a pocs metres de l’entrada, hi trobareu una parada on hi venen fruita. Si esteu de sort, a allà hi trobareu places de pàrquing gratuïtes. De totes maneres, en el nostre cas, hem de donar dues voltes per trobar lloc. Ens arriquem una mica, però aparquem al pàrquing que us diem, deixant el cotxe en un lloc una mica borderline, però que farà el fet. Sort que és l’Smart és petit!

Un cop aparcats, i després de caminar uns 10 minuts, arribem al paradís! Com sempre, despleguem les tovalloles a la sorra, col·loquem tots els estris de manera estratègica perquè els objectes de valor quedin ben amagats, la sorra no ens entri a la tovallola i aquesta no surti volant. Un cop estem llestos ens dirigim contents i acalorats a l’aigua. Quina passada de platja de veritat! Que maca que és! Tota turquesa i transparent!

S’ha de dir que és una sort que puguis caminar mar endins sense mullar-te per sobre del melic, ja que l’aigua està més freda que a Barcelona, fins i tot m’atreviria a dir que està més freda que a la Costa Brava, però amb la calor que tenim tant ens és.

Ens submergim amb el tub, les ulleres i la Gopro, aquesta que no falti i… a que no sabeu que ens espera? Un llenguado! Sí, sí, ho esteu llegiu bé! El primer que veiem quan ens submergim és un llenguado. En aquesta platja, a part de veure molts peixos desconeguts, ens topem amb molts llenguados! No un, no, no… En veiem 3! 3 llenguados i un peix trompeta! Era molt petitet però molt ràpid! Vam aconseguir fer-li fotos, que ja és un gran què!

Avui és l’últim dia que trepitgem Sardenya, pel que estem molt contents de poder gaudir de l’Spiaggia La Pelosa tranquil·lament. No hi ha massa gent, potser és perquè és un dia laborable del mes de setembre? També estem contents perquè hem vist peixos que mai havíem vist abans, hem pogut descansar i, en definitiva, gaudir de l’últim dia de aecances com cal, gaudint-lo molt! Marxem amb un molt bon gust de boca!

Hem passat mig dia a la platja, i ara toca tornar cap a casa a prepara la bossa. Pugem al cotxe i tornem a fer les 2:30 hores de viatge que separen l’Spiaggia La Pelosa d’Òlbia. En arribar a casa preparem la bossa i ens anem a acomiadar d’en Gianluca i de la seva família, la qual, per sorpresa nostra i de manera inesperada, ens convida a sopar amb tots ells.

Fem una barbacoa i parlem dels viatges que hem fet uns i altres, de tradicions i cultures, de semblances entre Catalunya i Sardenya, de la història que ens uneix. Possiblement la millor manera d’acomiadar-nos d’aquesta casa, família i terra que ens ha acollit els darrers 7 dies. Marxem havent conegut cultura sarda, els menjars típics i el seu costum, també amb un tros de cultura culinària de Vietnam, doncs la Jenny, la dona d’en Gianluca, i la mare d’ella, ens van preparar plats típics del Vietnam! Boníssims, per llepar-se els dits!

Així doncs, marxem de Sardenya amb grans records, grans moments i sobretot amb dos amics que esperem que ens visitin a Barcelona ben aviat. Això sí, a poder ser, brindant amb tots els tipus de vi possible, com la Grappa o el Mirto, i acompanyant-ho amb pa sard, formatge fos fet a la barbacoa i una miqueta de mel!

Sardenya, t’hem de dir que ens hem enamorat de tu i que estem ben segurs que tornarem!

Com arribar a l'Spiaggia La Pelosa i ens acomiadem de Sardenya • Viatge a Sardenya, dia 6

Stintino, Alguer