Avui és el nostre
últim dia a Sardenya però, per desgràcia, el temps ens indica que a l’Òlbia
farà mal temps. Per sort, com que ja ens coneixem l’illa, decidim que avui és
un bon dia per anar cap a Stantino, a la banda oest de Sardenya, on el sol és
predominant i ens permetrà visitar de nou una de les nostres platges preferides
en aquest viatge: l’Spiaggia La Pelosa!
Avui també ens
preparem la nevereta amb el dinar; és la manera perfecte per estalviar sense
sacrificar la qualitat del menjar i, a la vegada, gaudir ininterrompudament de
l’Spiaggia La Pelosa, una platja de somni que ens va robar el cor des del
primer dia. Així que ens preparem per a les 2:30h de viatge amb el nostre Smart
FourFour, les quals ens passaran ben ràpid, ja que afortunadament aquests
darrers dies hem trobat dues cadenes de ràdio anomenades KissKiss i Virgin, on
la música està prou bé i el viatge se’ns fa més curt! Per cert, si encara no
has llegit l’escapada del dia
d’ahir, a què esperes? Fes clic aquí!
Descobrint l’Spiaggia La Pelosa i ens
acomiadem de Sardenya • Viatge a Sardenya, dia 6
Arribem a La Pelosa i,
com que hi vam venir fa uns dies, ja sabem el secret d’on deixar el cotxe i
aparcar de manera gratuïta tot el matí! Si veniu d’Òlbia, a la carretera que
porta fins a la platja, a pocs metres de l’entrada, hi trobareu una parada on
hi venen fruita. Si esteu de sort, a allà hi trobareu places de pàrquing
gratuïtes. De totes maneres, en el nostre cas, hem de donar dues voltes per
trobar lloc. Ens arriquem una mica, però aparquem al pàrquing que us diem,
deixant el cotxe en un lloc una mica borderline,
però que farà el fet. Sort que és l’Smart és petit!
Un cop aparcats, i
després de caminar uns 10 minuts, arribem al paradís! Com sempre, despleguem
les tovalloles a la sorra, col·loquem tots els estris de manera estratègica
perquè els objectes de valor quedin ben amagats, la sorra no ens entri a la
tovallola i aquesta no surti volant. Un cop estem llestos ens dirigim contents
i acalorats a l’aigua. Quina passada de platja de veritat! Que maca que és!
Tota turquesa i transparent!
S’ha de dir que és una
sort que puguis caminar mar endins sense mullar-te per sobre del melic, ja que
l’aigua està més freda que a Barcelona, fins i tot m’atreviria a dir que està
més freda que a la Costa Brava, però amb la calor que tenim tant ens és.
Ens submergim amb el
tub, les ulleres i la Gopro, aquesta que no falti i… a que no sabeu que ens
espera? Un llenguado! Sí, sí, ho esteu llegiu bé! El primer que veiem quan ens
submergim és un llenguado. En aquesta platja, a part de veure molts peixos
desconeguts, ens topem amb molts llenguados! No un, no, no… En veiem 3! 3
llenguados i un peix trompeta! Era molt petitet però molt ràpid! Vam aconseguir
fer-li fotos, que ja és un gran què!
Avui és l’últim dia
que trepitgem Sardenya, pel que estem molt contents de poder gaudir de
l’Spiaggia La Pelosa tranquil·lament. No hi ha massa gent, potser és perquè és
un dia laborable del mes de setembre? També estem contents perquè hem vist
peixos que mai havíem vist abans, hem pogut descansar i, en definitiva, gaudir
de l’últim dia de aecances com cal, gaudint-lo molt! Marxem amb un molt bon
gust de boca!
Hem passat mig dia a
la platja, i ara toca tornar cap a casa a prepara la bossa. Pugem al cotxe i
tornem a fer les 2:30 hores de viatge que separen l’Spiaggia La Pelosa d’Òlbia.
En arribar a casa preparem la bossa i ens anem a acomiadar d’en Gianluca i de
la seva família, la qual, per sorpresa nostra i de manera inesperada, ens
convida a sopar amb tots ells.
Fem una barbacoa i
parlem dels viatges que hem fet uns i altres, de tradicions i cultures, de
semblances entre Catalunya i Sardenya, de la història que ens uneix.
Possiblement la millor manera d’acomiadar-nos d’aquesta casa, família i terra
que ens ha acollit els darrers 7 dies. Marxem havent conegut cultura sarda, els
menjars típics i el seu costum, també amb un tros de cultura culinària de
Vietnam, doncs la Jenny, la dona d’en Gianluca, i la mare d’ella, ens van
preparar plats típics del Vietnam! Boníssims, per llepar-se els dits!
Així doncs, marxem de
Sardenya amb grans records, grans moments i sobretot amb dos amics que esperem
que ens visitin a Barcelona ben aviat. Això sí, a poder ser, brindant amb tots
els tipus de vi possible, com la Grappa o el Mirto, i acompanyant-ho amb pa
sard, formatge fos fet a la barbacoa i una miqueta de mel!
Sardenya, t’hem de dir
que ens hem enamorat de tu i que estem ben segurs que tornarem!