Ens sentim com a casa a l'Alguer • Viatge a Sardenya, dia 5

  • Andrea Prat
  • waterbalance
  • L' Andrea t'explica la nostra Ens sentim com a casa a l'Alguer • Viatge a Sardenya, dia 5

L’Alguer, també anomenat com Alghero en italià i S’Alighèra en sard, és una ciutat en la província de Sassari al nord-est de l’illa de Sardenya. De forma col·loquial, els algueresos l’anomenen “Barceloneta”. El nucli antic mostra molts trets urbanístics i arquitectònics comuns a les ciutats medievals dels territoris que van formar part de la Corona d’Aragó. Les muralles i les torres que s’han conservat, són característiques de la ciutat, així com el seu port, situat als peus del centre històric. 

Avui ens despertem una mica desanimats, a Òlbia fa mal temps i no sabem molt bé que hem de fer. Hem estat pensant en el que ens van explicar: l’illa és molt gran i s’ha de mirar el temps a les diferents parts de l’illa. Entre decepcions, hem vist que per la part de l’oest de l’illa de Sardenya fa bon temps, així que després d’un bon esmorzar, consultar platges i preparar tota la bossa ens posem en marxa. Avui descobrirem una de les millors platges de Sardenya, avui gaudirem de l’aigua de l’Spiaggia La Pelosa!

La carretera no està gaire preparada, entre que són carreteres de poble i està tot amb obres trigarem més a arribar que el que pensàvem. Per sort la música juga al favor nostre, ens comencem a aprendre les cançons de l’estiu d’aquí.

Ens sentim com a casa a l'Alguer • Viatge a Sardenya, dia 5: Ens hi acompanyeu?

Després de 2:30h de viatge ens trobem davant de la preciosa platja. És fantàstica, ara entenc perquè tothom hi va. Una platja de sorra blanca i fina, amb aigua cristal·lina de color turquesa, estem al Carib?

És hora d’aparcar el cotxe, entre volta i volta, hem vist que hi ha pàrquings de pagament i també zona blava. Però hem descobert un lloc que ens surt gratuït, tot i haver de caminar una miqueta, 8 minutets, val la pena. Així que deixem el cotxe davant de l’entrada de la platja, al costat d’una paradeta on venen fruita i sucs.

Tenim molta calor i moltes ganes de posar-nos dins l’aigua, així que agafem les coses i ens anem cap a la platja ben equipats, no ens falta de res: nevera amb aigua, les tovalloles, les xancles, l’equip d’snorkel i sobretot, la protecció solar!

Hem arribat i hem tingut molta sort, tenim un lloc ben a prop de l’aigua per deixar les tovalloles i gaudir d’un dia perfecte a la platja. De seguida entrem dins l’aigua, una aigua on no t’enfonses mai! Ens agrada tant! És un lloc perfecte per jugar a pales, caminar i sobretot per posar-nos les ulleres i veure els peixos que hi ha: hi ha molts! Fins i tot dorades!

Són les 16:30h de la tarda, estem una mica cansats de la platja així que com estem bastant a prop de l’Alguer, hem decidit fer-li una visita i així aprofitem per dinar, ja tenim gana!

Hem arribat a Alguer i hem pogut aparcar bastant a prop del centre. Amb l’ajuda del GPS arribem a la part històrica de la ciutat i ens quedem fascinats. Entre botigueta d’artesania, de coral, de gelats, trobem una pizzeria en una plaça on dinarem. Hem demanat dues pizzes, entre aquestes no pot faltar la pizza amb pinya, és clar!

Després d’omplir-nos la panxa amb aquesta pizza boníssima,  decidim seguir observant tota la ciutat i passejant, descobrint raconets encantadors. De cop i volta veiem en el port el trenet turístic típic i decidim pujar-hi i que ens expliquin una mica la història de la ciutat, així com tot els seus monuments històrics, i a més amb català! Pels cascos que ens han donat, ens expliquen la història de la ciutat, així com la de les Torres i la muralla, La Catedral de Santa Maria del segle XVI, el carrer Humberto un carrer dels més autèntics, el claustre de Sant Francesc, el port de l’Alguer, entre altres. Hem gaudit molt de la visita sobre rodes, decidim tornar a fer la mateixa ruta a peu per poder fixar-nos més en tots els detalls.

Un cop acabada la visita ara a peu, decidim comprar alguna cosa per regalar com una ampolla de licor de mirto, alguna polsera que ens ha agradat... I llavors és quan decidim tornar al costat del mar per veure la posta de sol, preciosa. Que tindrà aquesta illa que ens agrada tant?

És hora de tornar, s’està fent fosc i encara hem de passar a comprar, ens hem quedat sense reserves per l’endemà. Per sort a prop del lloc on hem aparcat el cotxe trobem un Lidel, i ens anirà de conya! Així que després de mitja hora de compra i amb el cotxe ple, tornem cap a casa amb ganes de treure’ns la sal del mar. Ha estat un bon dia! 

Com arribar a l'Ens sentim com a casa a l'Alguer • Viatge a Sardenya, dia 5

Alguer, Sardenya