Escapada al Rukimon Rucs del corredor, un dia d’animals

Una escapada molt animal. Rukimón, rucs del corredor, us encantarà!

  • Andrea Prat
  • waterbalance
  • Data de publicació
  • February 14th, 2016

Rukimon Rucs del Corredor és un espai lúdic situat a la serralada del Corredor, dins del Parc Natural del Montnegre (a menys de 50km de Barcelona i a 20 minuts de la costa), situat als boscos entre Dosrius i Canyamars.

Escapada al Rukimon Rucs del corredor, un dia d’animals: Benvingut a l'escapada en parella de la setmana, ens hi acompanyes?

És diumenge al matí i volem passar un bon cap de setmana, però entre la feina i la universitat ens trobem que són les 11h i encara estem pensant què fer. Buscant i buscant activitats relativament a prop de casa, decidim provar una cosa nova per a nosaltres. De fet, qui ens anava a dir que acabaríem descobrint un nou tipus d’excursió i que ens acabaria agradant tant gràcies a Rukimon Rucs del Corredor! Descobrim el món dels rucs, sí sí, els ases, de la mà de Rukimon – Rucs del Corredor! Ho trobem via Internet, ens apuntem l’adreça, pugem al cotxe i agafem la carretera direcció el Corredor.

Hi arribem, tenim ganes de començar. Cal destacar que hi ha un ample pàrquing per deixar el cotxe i la carretera, asfaltada, està en molt bon estat.
Entre que el parc està situat a la natura i les ganes que tenim de veure els rucs, ens plantem ràpidament davant del mostrador. La veritat és que ens quedem bocabadats per la quantitat d’activitats que proposen, però després d’una estona de parlar amb la Paloma, un dels membres fundadors del parc, ja tenim clar què farem: triem l’excursió d’1 hora amb els rucs!

Per desgràcia no accepten targetes de crèdit i hem de tornar a casa per poder pagar en metàl·lic.
Un cop de tornada al parc i diners en mà, donem una volta per l’interior del recinte seguint la ruta marcada, coneixent una mica més d’aprop el món dels rucs i les diferents races. Volem destacar la feina feta en la distribució i organització del recorregut amb el que grans i petits aprendreu molt, ja que a part de tenir informació sobre els rucs i la vegetació, els podreu observar en estat semi-natural dins de tancats adaptats a la muntanya.

Una vegada acabat el recorregut, per fi arriba l’hora de l’excursió; ens presenten els nostres amics: en London i en Picasso. I us preguntareu, qui anava amb qui? Doncs en Juli viatjava amb en Picasso, un ruc blanquet i tranquil, com ell. Jo muntava en London, un ruc gris, jove i tossut. De fet, us sorprendrà saber que els dos rucs tenien els mateixos caràcters que nosaltres. Ho van encertar de ple la gent de Rukimon.

Ja muntats als rucs i després d’una lliçó breu sobre què fer perquè el ruc et faci cas, iniciem l'excursió circular que començarà i acabarà a dins del parc. El recorregut es realitza pels camins del corredor i passegem entre arbres, camps de blat i sordo, i pugem i baixem pendents, tots en filera per poder passar bé pel camí. A davant de tot hi portem un guia que ens anirà indicant la ruta.

Com a curiositat, la tossudesa dels rucs en fer el que volen. En London, intentava avançar la resta d’ases tota l’estona, es parava a menjar constantment i quan volia, no es movia gens. En Juli reia, reia molt, i és que si hi aneu en parella us ho passareu genial! Clar, ell estava molt tranquil amb en Picasso, tan tranquil que va ser l’últim de la fila tota l’estona. En Picasso anava xino-xano i en London… volia ser un bala! Sort que el camí era estret!

En resum, ens ho hem passat genial! Tenim ganes de tornar-hi per repetir l’experiència. I a totes les persones que porten Rukimon, una abraçada, sou maquíssims i molt amables. Les instal·lacions estan en molt bones condicions i els rucs no podrien estar més ben cuidats i en un entorn millor. És un parc que fa goig!

Mapa de l'escapada a...

Veïnat Rimblas, Ctra. BV-5101 - Km. 2, 08318 Canyamars - Dosrius, Barcelona