Refugi Comes de Rubió

Refugi Comes de Rubió és un ideal per a una Escapada d'aventura. Descobrireu el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Cost de l'escapada

Aproximadament 17€ per persona

Ideal per a…

Cremar adrenalina

Informació sobre Refugi Comes de Rubió

El Refugi Comes de Rubió a 1980m. d'altitud, es troba dins el marc incomparable del Parc Natural de l'Alt Pirineu, al massís de l'Orri, comarca del Pallars Sobirà. Una zona on pots dur a terme un munt d'activitats a l'aire lliure en totes les èpoques de l'any: senderisme, trail running, btt, raquetes de neu, esquí de muntanya, iglús, 4x4, anar a buscar bolets, rutes a cavall, parapent, o simplement a passar el dia amb la família o els amics.

El Refugi Comes de Rubió disposa de 50 places, un menjador amb llar de foc i dutxa amb aigua calenta. Des de l'1 de maig fins al 15 de novembre s'hi pot arribar amb vehicle per pista forestal, en època hivernal s'hi ha d'arribar amb raquetes de neu, esquís de muntanya / travessa. Si desitja visitar-nos pot contactar amb nosaltres via mail o per telèfon. L'informarem sobre els accessos, acumulació de neu, etc.

Tenim servei de restaurant i bar. Fem menjars casolans tradicionals de muntanya. Entre altres coses tenim excel·lents carns ecològiques de la comarca com la Vedella Bruneta, el Poltre pirinenc o el Corder Xisqueta cuinades a la llosa de pissarra. També us oferim servei de bar amb begudes, cafès, entrepans i esmorzars de forquilla.

El Refugi Comes de Rubió es troba al Pallars Sobirà, en mig del Parc Natural de l'Alt Pirineu, al vell mig d'un circ glacial, rodejat de paisatges alpins d'alta muntanya pirinenca, amb valls, prats, extensos boscos i pobles amb història.

El refugi està a 1980 metres d’altitud, a la vessant est del massís de l'Orri, just a la falda del Pic de l’Orri (2440 m.).  És molt recomanable pujar-hi, tant a l’hivern amb neu com la resta de l’any sense neu, ja que és un reconegut mirador de primer ordre, sens dubte un dels millors i més extensos de tots els Pirineus.

  • És el lloc ideal per gaudir d’infinitat d’excursions i ascensions amb diferents distàncies i graus de dificultat. Tenim un llarg llistat de tracks per triar i remenar.
  • Trobaràs l’hivern en estat pur, descobriràs racons inèdits, panoràmiques úniques, itineraris pel mig del bosc, circs glaciars solitaris, ascensió al Pic de l’Orri o simplement l’excursió de Rubió fins al Refugi.
  • Tenim un particular microclima que fa que els hiverns siguin molt generosos en quantitat i qualitat de neu. El Refugi queda aïllat de mitjans de Novembre a mitjans d’Abril aproximadament.
  • Centenars de quilòmetres de pistes i corriols que et duran a descobrir racons insospitats, descensos increïbles i una bellesa paisatgística i natural incomparables.
  • El Refugi i el seu entorn t’ofereixen la possibilitat d’allotjar-te i preparar els teus entrenaments en alçada per les curses de muntanya. Ja són molts els runners que venen a entrenar.
  • Les Comes de Rubió estan al Parc Natural de l’Alt Pirineu, entorn ideal per observar, estudiar i censar els mamífers, aus i flora més representatius del Parc i dels Pirineus.
  • Hi ha una gran diversitat de bolets, comestibles i no comestibles. La zona es visitada per micòlecs profesionals que venen a fer estudis i fotografies per editar llibres especialitzats en bolets.
  • Estem en un indret on no hi ha cap mena de contaminació lumínica. Si vens a passar la nit podràs observar i fotografiar l'impressionant bóveda celeste.
  • Des de l'1 de maig fins al 15 de novembre pots gaudir de les nombroses pistes que hi ha a la zona. Destaquem la ruta que va del refugi fins Andorra, i la del Refugi fins Tírvia.

Escapades relacionades