Escapada a l’Hotel Boutique rural La Mer: una nova escapada romàntica descobrint Argentona i el Castell de Burriac
Descobreix amb nosaltres aquesta escapada romàntica a la masia La Mer, descobrint llocs espectaculars del Maresme.
Aquest cap de setmana tenim ganes de prendre-ho amb calma i passar més temps amb nosaltres. D’aquí a pocs dies ja estarem pensant en les festes de Nadal i tenim ganes d’una escapada romàntica. Així que decidim escapar-nos a la masia La Mer, al Maresme.
Escapada a l’Hotel Boutique rural La Mer: una nova escapada romàntica descobrint Argentona i el Castell de Burriac: Benvinguts a l'escapada de la setmana, ens hi acompanyeu?
Després de la feina i amb la maleta preparada, agafem el cotxe i ens dirigim cap a la Masia La Mer, situada a Cabrera de Mar. Amb el canvi d’hora ja és fosc i amb poc temps ja som al jardí. La nostra sorpresa és veure el jardí il·luminat amb un encant especial. Només acabem d’arribar i tenim la sensació que serà una molt bona escapada!
La Mer és el relleu de l’antiga masia de Can Vivé amb més de 400 anys d’història. És una de les cases pairals més importants del terme tant d’un punt de vista arquitectònic com de conservació. Està documentada des de 1387.
Arribem a La Mer, on destaca la seva gran façana i entrem dins. Només entrar i quedem meravellats amb l’encant d’aquesta masia. De seguida ens saluda en Víctor, que ens ensenya la nostra habitació i la resta de la casa. Us hem de dir que és una casa espectacular! Molt gran i amb molts detalls ben cuidats. La casa té vistes al Castell de Burriac i des de la nostra finestra tenim unes vistes maquíssimes del jardí i dels boscos del voltant.
Un cop deixem les bosses i ens instal·lem a l’habitació, decidim sopar, ja que és tard i la panxa comença a fer soroll. Baixem i en Víctor ens convida a una beguda, triem dues cerveses i ens les prenem amb calma al saló i més tard, passem al celler, on es troben les taules per sopar i esmorzar.
Decidim quedar-nos a sopar a la Mer, i demanem alguns plats per picar i compartir: una taula d’embotits amb pa torrat, croquetes de pernil, bolets i calamarsets, una truita de patates, calamars a l’andalusa i crema de carbassó amb blat de moro. Us hem de dir que tot està boníssim! Les croquetes ens han sorprès i ens han encantat! Hem quedat molt contents i molt plens!
Com ja és tard i es nota la setmana treballant, decidim anar a dormir d’hora per gaudir del dissabte plens d’energia. Així que ens posem a llit, demà ens espera un gran dia!
És dissabte i el gall canta! Estem contents, feia temps que no sentíem un gall! I aquest no és gaire matiner, així que ens ha anat genial per despertar-nos. Ens aixequem del llit i ens preparem per esmorzar.
Per esmorzar podeu triar entre tres esmorzars: el dolç, el salat i el proteic. En Juli es decideix pel proteic amb dos ous ferrats, i jo, l’Andrea, em decideixo pel dolç.
Amb aquest esmorzar ens porten un suc de taronja, cafè al gust, per en Juli pa torrat per sucar pa i els ous i per mi torrades per fer amb mantega i melmelada, un croissant i crema de cacau. Estem molt contents tots dos d’aquest esmorzar! I com us podeu imaginar, en Juli també ha menjat una torrada amb melmelada i una altra amb cacau.
Amb la panxa plena, ens posem en marxa. Tenim ganes de descobrir el Maresme així que decidim visitar Argentona, un poble a 10 minuts de Cabrera de Mar. Aparquem pels carrers del centre de la vila i ens apropem fins a l’església.
La parròquia de Sant Julià és una església d’estic gòtic tardà, que es va consagrar el 1539. Puig i Cadafalch va reedificar la capella del Sagrament l’any 1897 incorporant elements modernistes.
Durant la Guerra Civil es van destruir el retaule de l’altar major, obra cabdal del gòtic català, la trona renaixentista i també totes les altres altars.
Després de mirar-nos l’església, ens trobem al costat trobem el Museu del Càntir d’Argentona, on també hi ha diferents exposicions. Caminem pel centre del poble i arribem fins a la Casa Modernista Puig i Cadafalch, amb colors brillants i tocs modernistes. És espectacular!
La casa Puig i Cadafalch és la seva casa d’estiueig, construïda entre l’any 1897 i 1905 situada en una illa limitada pels carrers Torras i Bages, Dolors Monserdà i la plaça de Vendre.
La casa no és una casa de nova planta, sinó de l’aprofitament de tres antics habitatges que el mateix arquitecte va ampliar i unir per convertir-los en un únic casal. L’arquitecte, a finals del segle XIX, va comprar les dues cases veïnes per ampliar la residència d’estiueig.
Per convertir-les en una casa modernista va obrir parets mitgeres per comunicar les tres cases i va construir un petit cos a ponent i una galeria al sud que es va convertir en l’entrada a la casa. També va incorporar-hi merlets, escultures i pintures d’estil modernista.
Després de contemplar la casa Puig i Cadafalch i veure part del centre d’Argentona i els cantis gegants decorats i dissenyats per diferents artistes, ens arribem fins al tramvia 2. La línia del tramvia de Mataró a Argentona va funcionar des del 1928 fins al 19965, quan una rierada es va emportar el pont de la riera d’Argentona.
Un cop hem visitat Argentona, decidim agafar dinar i tornar cap a la masia La Mer. A l’habitació ens canviem la roba i ens posem els pantalons de muntanya. Amb les vambes de muntanya col·locades, decidim iniciar la ruta fins al Castell de Burriac on dinarem i aprofitem per veure la sort, si tenim sort.
És una sort podem sortir directament des del mateix hotel boutique rural La Mer caminant, ja que la ruta comença aquí mateix. Això sí, decidim fer una ruta circular i passem per davant de l’alberg Cabrera de Mar Xanascat. Seguim la ruta i ens anem enfilant amunt! Durant tota la ruta, anem veient sobre el turó el Castell de Burriac i amb menys d’una hora, arribem fins a dalt.
El Castell de Burriac, situat al municipi de Cabrera de Mar, és un dels monuments històrics més emblemàtics de la comarca del Maresme. Aquesta antiga fortalesa, que data de l’edat mitjana, ofereix una vista espectacular de la costa i els voltants, convertint-lo en un lloc perfecte per a aquells amants de la història, la natura i les vistes panoràmiques.
El Castell de Burriac va ser construït al segle XI i originalment servia com a fortalesa per defensar la regió de les possibles incursions sarraïnes. La seva ubicació estratègica, a uns 400 metres d’altitud, permetia controlar tot el territori dels voltants i oferir una visibilitat privilegiada sobre el mar. Al llarg dels segles, el castell va ser testimoni de diverses transformacions i va passar per diferents mans, des de les del comte de Barcelona fins a altres nobles i institucions.
Malgrat els danys que ha sofert amb el temps, el castell conserva una gran part de la seva estructura original, com ara les muralles i les restes de la torre de l’homenatge. Aquests elements, juntament amb la bellesa del paisatge natural que l’envolta, fan que el Castell de Burriac, sigui un lloc molt visitant pels amants de la història i la natura.
Un cop a dalt, gaudim de les impressionants vistes del Maresme mentre mengem els entrepans per dinar i unes mandarines. Ens quedem una bona estona contemplant el paisatge i perseguint la posta de sol. Per desgràcia, uns núvols apareixen i no podem acabar-la de veure, tot i que alguna part del cel es torna rosada.
Decidim que és hora de començar a baixar i fer via cap a la Mer. Amb molt menys temps que a la pujada, ens trobem a l’entrada de la masia. Els colors de la tarda són protagonistes en el jardí. Té un encant particular!
És hora de dutxar-nos i aprofitar la tarda per relaxar-nos a la casa. Llegim i escrivim una mica a l’habitació mentre esperem l’hora per sopar. Aquesta nit hem decidit sortir a sopar al restaurant Santa Marta, situat a Cabrera de Mar. El restaurant és de cuina mediterrània de marcat i ofereixen un menú amb preu tancat on et serveixen tres entrants per compartir i després un segon a triar entre sis plats, els quals tres són de peix i els altres de carn. I per suposar, les postres!
Ja és hora de marxar i agafem el cotxe fins al restaurant Santa Marta, que queda justament a dalt de Cabrera de Mar, amb unes vistes impressionants. Hem encarregat la taula a dins, perquè ja fa fresqueta per estar a la terrassa i comencem a sopar. Tots els plats són boníssims i les postres... per llepar-se’n els dits! Quedem molt contents d’aquesta experiència gastronòmica en aquest restaurant i ens prometem tornar!
Un cop sopats, tornem a la masia La Mer per descansar. Deixem el cotxe al pàrquing i gaudim de les vistes del jardí tot il·luminat. És hora de dormir, demà serà un altre dia!
Avui és diumenge al matí, ens despertem i ens preparem per a aquest nou dia. Quan és diumenge ja sabem que no queda gaire per acabar l’escapada, i per aquesta raó intentem gaudir de cada minut.
És hora d’esmorzar i baixem al celler on hi ha altres parelles que s’han quedat a dormir aquesta nit. Per esmorzar tirem, en Juli l’esmorzar salat i l’Andrea, l’esmorzar proteic amb ous remenats. A en Juli li porten un plat d’embotits on hi ha llonganissa, pernil salat, gall d’indi i formatge i a mi els ous amb bacó. Endevineu qui es menjarà el bacó?
Després d’esmorzar, ens passem part del matí gaudint del jardí i del sol tan agradable. Però decidim apropar-nos fins al Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Vilassar de Mar, ja que ens han parlat molt bé. Així que ens acomiadem de tot l’equip de la masia La Mer, i agafem el cotxe.
En deu minuts arribem al mercat i us podem dir que és fàcil trobar aparcament. Es pot aparcar tant als pàrquings de dins del mercat com tots els llocs del voltant. Comencem a caminar i veiem molta gent comprant. Hi ha parades de verdura, de fruita, de rams i de flors, també hi ha parades on fan menjar preparat i un bar on pots prendre el vermut. Tot un luxe!
Abans de marxar, però, decidim comprar un enciam, unes pastanagues i uns carabassons i agafem un ram per col·locar-lo a l’entrada de casa i que faci bona olor. Amb aquestes compres marxem del mercat i tornem cap a casa, després d’un cap de setmana complert on ens hem cuidat molt!