Escapada a la Vila Caelus Masía Boutique

La Vila Caelus Masía Boutique és la masia boutique de referència de Catalunya. Descobreix amb nosaltres Vila Caelus Masía Boutique, una masia boutique amb molt d'encant a l'Alta Anoia!

Andrea Prat ☺
Andrea Prat ☺
Escapada a la Vila Caelus Masía Boutique
Darrera actualització:
Foto d' Andrea Prat i Juli Ramon per Escapadesenparella.cat
Rubió és un municipi rural de la comarca de l’Anoia, a la província de Barcelona. Està situat al nord de la comarca, al límit amb la comarca del Bages. Rubió, amb una superfície d’uns 48,20 km² i aproximadament 232 habitants (2018), està envoltat de muntanyes, camps, vegetació i la majoria de cases de la zona són masies aïllades, com és la Vila Caelus Masía Boutique, ideal per a escapar-se del dia a dia i desconnectar.

Escapada a la Vila Caelus Masía Boutique: Benvinguts a l'escapada de la setmana, ens hi acompanyeu?

Feia temps que esperàvem aquesta escapada. Teníem ganes de conèixer nous llocs amb encant i descobrir més paisatges i cultura de Catalunya i d’aquesta manera celebrar el nostre aniversari amb una mica d’aventura. Així que ens trobem sobre les cinc de la tarda, al cotxe, de camí a l'Anoia, exactament anem en direcció a Rubió.

Mentre en Juli condueix amb la ràdio posada, cantem i mirem l’espectacle natural que tenim per la finestra. I és que en menys d’una horeta de viatge hem arribat al Parc Eòlic de Rubió, format per 50 aerogeneradors. Uns aerogeneradors de grans dimensions que es mouen pel vent. Sembla mentida però estem sorpresos de veure’ls i a més tan a prop. En pocs minuts de carretera de sorra i vegetació trobem els indicadors, fàcils de seguir, que ens senyalen el lloc on anem a passar la primera nit del cap de setmana. Avui descobrim Vila Caelus Masía Boutique, a Rubió! 

S'acaba el camí de sorra i aparquem el cotxe. Al costat una preciosa masia envoltada de boscos on el color verd predomina, tot i que es comencem a veure claps de tardor. Sortim del cotxe i ens parem a escoltar i a mirar, no s'escolta res! Només els ocellets cantar. Estem molt contents d’estar aquí! Ens brillen les cares i encara no hem vist res! Ens posem l’armilla, fa fresqueta. Sembla que la tardor ja està arribant als boscos catalans.

Sense endur-nos les maletes ens dirigim a l’entrada de la Vila Caelus Masía Boutique. Una mica intrigats truquem a la porta i ens obra un home. Un home que amb molta gràcia ens diu que estem entrant per la cuina de Vila Caelus, però que no ens preocupem, que el 99% dels convidats entren per aquí!

Entrem, ens demana els DNI i es presenta. Ell és en Frank un sevillà que fa uns quants anys que viu a Catalunya. És més, ens explica que volia un canvi a la seva vida i que ara fa sis anys que es dedica, amb la seva parella José, a construïr el que és ara Vila Caelus, i a posar còmodes als convidats de la seva masia boutique. La primera que va existir a Catalunya!

I nosaltres, situats al menjador, estem sorpresos escoltant tot el que ens explica mentre mirem la decoració. És una passada! Aquest noi té molt bon gust!

La Vila Caelus Masia Boutique és la masia boutique de referència Catalunya. És un petit hotel de cinc habitacions, només per adults, situat al poble de Rubió, amb vistes a la muntanya, des d'on es poden practicar diverses activitats, entre les guals gaudir de la piscina a l’aire lliure.
Aquesta masia de pedra és del segle XVIII i està completament rehabilitada, no hi falta cap detall! Cada una de les habitacions és diferent en quant a la decoració i els acabats, fent l’experiència encara més única i personalitzada. La decoració està plena de detalls, amb un estil i decoració propi que podríem classificar com a modernista . A més de la piscina, la masia disposa d’una biblioteca amb molts llibres i una zona de cinefòrum amb un billar, una zona amb sofàs i llar de foc i, per últim, tot el jardí exterior espectacular. 

En Frank ens ensenya tota la masia, és espectacular! Ens encanta, no hi falta cap detall. Tot és únic i està molt ben pensat. Ens va explicant diferents coses sobre la decoració i la rehabilitació de l'edifici, per exemple, que van trigar 4 anys en restaurar-la i que encara hi estan fent cosetes. També ens explica que tots els mobles tenen un significat i una importància per a ell. La majoria han estat restaurats personalment i tots ells formen part dels seus records, o dels seus familiars i amics. És a dir, molts dels mobles que tenen a la Vila Caelus Masia Boutique són regals que han rebut, com per exemple, el bonic piano del menjador. Ens sembla molt interessant aquest concepte. Ens encanta! 

A continuació ens ensenya la nostra habitació, tota molt ben decorada, com era d’esperar veient la resta de la masia, i amb totes les comoditats. Però per sorpresa nostra, ens comenta que com que aquesta nit estarem sols, ens proposa canviar d’habitació i dormir a l’habitació més gran de la casa. És impressionant! Amb un estil nòrdic, molt oposat al resta de la casa, no li falta detall, un llit gegant, un lavabo, una finestra amb vistes al bosc... ens encanta!

Amb la felicitat que ens ha encomanat en Frank i la Vila Caelus Masia Boutique, anem al cotxe a buscar les maletes, aquest cop passant per l’entrada principal, i ho portem tot a l’habitació. Ordenem una mica les coses i fem una repassada a l'interior fixant-nos en tots els detalls! A la tauleta ens esperen dos bombons i no només això, un pot maquíssim de llaminadures. A qui no sabeu qui ha posat la mà?

Al lavabo tampoc hi falta de res! Hi ha respalls de dents per si t’has deixat el teu, compreses i un tampó per si les mosques, tovalloletes desmaquillants, sabó pel cap i pel cos, assecador de cabell... Un lavabo de deu!

Decidim baixar a la biblioteca i jugar al billar ja que encara tenim una estona abans de sopar. Després de fer un parell de partis, ens asseiem una estona als sofàs i xerrem de les nostres coses. Feia temps que no teníem una estona per a nosaltres dos, i aquest moment ha sigut ideal.

Al cap d'una estona, en Frank ens presenta a en José, un noi molt amable també! I sense tenir temps a dir que sí, ens han encén la llar de foc, situada a l’antic celler de la masia, una de les parts de la casa que van poder conservar. Fa fresqueta, sembla mentida però ja estem a uns 7 graus a fora. Així que estar al costat del foc ens ha anat molt bé! En Frank abans ens ha parlat dels seus famosos i saborosos vermuts, així que n'hi hem demanat un per cada un! I en efecte, són boníssims! Tenien raó, el vermut d’en Frank és de deu! No li falta cap detall, un tronquet de canella, fruites del fosc, el pebre, un tros de taronja i altres ingredients que no es veuen però que van d'aquest vermut negre un entrant ideal per fer temps pel sopar! Boníssim!

Hem quedat a les 21:30h per sopar, així que de seguida arriba l’hora i ens asseiem a la nostra taula. I sabeu? Això ens ha encantat! Cada taula està decorada amb les rajoles hidràuliques de cada habitació, cada una d’elles diferent. Així que cada habitació té una taula assignada, decorada igual que el terra de l'habitació. El que dèiem, detalls encantadors. En Frank té molt bones idees i molt bon gust!

Ens porta la carta i ens explica que tot el que tenen és del seu hort o de l’hort del veí. Els ous també són d’un dels seus veïns, i tot està realitzat per ell. Tot Km0 i biològic! Així que a part de decorar tota la masia també sap cuinar!

Decidim compartir els diferents plats, així que de primer demanem el tomàquet farcit d’arròs i bolets i l’amanida amb formatge de cabra cruixent. De segon ens decantem per l’entrecot acompanyat de puré de patata i els koftas de vedella, acompanyat d'un vi negre del Priorat, el Santes.

Abans dels primers plats, en Frank ens sorprèn amb un entrant de torradetes amb formatge brie i melmelada de pebrot groc feta per ell. Deliciós! I això que no som fans del pebrot!

Arriben el primers i gaudim com nens intercanviant els plats. Arriben el segons i al·lucinem amb el gust dels koftas, mai ho havíem provat i ens ha encantat! I l’entrecot, boníssim! 

Estem tan plens que decidim no demanar postres, i això que hi ha pastis de xocolata! Però estem molt tips, ens ho reservem per demà a l'hora d'esmorzar.

Marxem una altre estona als sofàs al costat de la llar de foc i parlem fins que ens ve la son. Sense adonar-nos-en s’ha fet tard i ja són quasi les dotze. Així que decidim anar cap a l’habitació i posar-nos al llit. És hora de dormir, ja que volem aprofitar el dissabte gaudint d’aquest espai tan bonic. 

Ens sona el despertador! Ahir a la nit havíem decidit baixar a esmorzar a les 9h però fem una mica el ronso mentre veiem l’entrada del sol i els colors del bosc, així que ens aixequem una mica més tard del previst, ens dutxem i cap a les 9:30 h baixem a esmorzar.

Ens sorprèn el menjador amb un bufet lliure espectacular! Diferent tipus de pa fet i fornejat per en Frank i la seva amiga. Diferents embotits com fuet, llonganissa, salsitxó i molts més, així com molts tipus de formatge. També hi ha mantega i diferents melmelades i tipus de mel ecològica feta també per un apicultor de la zona. No falta cap tipus de suc, també hi ha cereals i diferents peces fruites. A més, en Frank, a banda de donar-nos el bon dia ens ofereix la possibilitat de demanar un ou ferrat, truita a la francesa o bacó. Imagineu que demanem? En Juli s’apunta a l’ou ferrat i al bacó, jo em quedo amb un ou ferrat.

Amb la taula molt ben preparada, amb plats maquíssims i diferents als d’ahir a la nit, ens asseiem amb pa i diferents embotits. A la poca estona en Frank ens porta els ous i el bacó. En definitiva, un esmorzar més que deliciós!

Un cop acabat tot el que hi havia al plat i amb la panxa ben plena anem a l’habitació a rentar-nos les dents i a fer la maleta, ha sigut una estada curta però molt enriquidora. Abans de marxar però, volem fer una visita pels voltants de la casa.

A pocs quilòmetres de la Vila Caelus Masia Boutique hi ha una ermita amb un campanar. Així que amb la clau que ens ha donat en Frank, seguim el camí asfaltat cap a munt. La pujada ens va donant unes vistes brutals de la zona! Tot és verd! És maquíssim! I un cop a dalt, la veiem! Veiem el campanar de l’ermita de Sant Martí de Maçana!

De seguida obrim la porta i encenem les llums. És una ermita restaurada i en molt bones condicions. Comencem a pujar les escales direcció al campanar. Abans d’arribar a dalt de tot hem d'anar en compte ja que els graons estan trencats, i s’ha de pujar amb una escala de fusta i un petit saltironet, obrint la porta, per arribar al campanar. Les vistes des d’aquí són maquíssimes! Ens dediquem a observar el paisatge i a tocar la campana! Després d’una estona baixem i sortim de l’ermita. 

Després de gaudir el paisatge del voltant decidim que és hora de tornar. Així que un cop arribats de nou a l'habitació, tanquem la maleta i ens acomiadem d’en Frank, comprant un pot de mel de romaní per casa. Segur que tornarem ben aviat.

Ens ha encantat descobrir i passar part del cap de setmana a la Vila Caelus d’en Frank i en José. Ens han fet sentir com a casa! Hem estat molt còmodes i això ha sigut gràcies a ells! Són persones encantadores i molt atentes. Han creat aquesta masia amb molta estima i amb molt d'entusiasme, cosa que es nota quan hi ets. En definitiva, unes persones molt intenses i agradables.

Deixant enrere la Vila Caelus Masia Boutique, ara ens dirigim cap a l’església de Santa Maria de Rubió, una església gòtica molt coneguda i important, situada al petit poble de Rubió; una església que cal visitar abans de marxar. Amb pocs minuts, ens trobem a l’aparcament, un aparcament que està ple. Ens preguntem, que hi ha missa avui?

Deixem el cotxe on podem i ens dirigim al turó on està situada aquesta església tan espectacular. La veiem i l’admirem. És maquíssima i molt alta! Encara la fa més bonica el jardí verd i amb pins que l’envolta, per no parlar del paisatge tan bonic que es veu des d’aquí. Impressionant!

L’església de Santa Maria de Rubió va ser construïda entre els anys 1275 i 1300, substituint l’església anterior anomenada en documents medievals de l’any 1082. Aquesta està situada en el nucli urbà de Rubió, i els seus orígens són del segle XI. A dia d'avui encara exerceix com a església parroquial.
L’església de Santa Maria de Rubió és un dels pocs exemples de temples gòtics rurals que tenim a Catalunya. Presenta una planta rectangular i té una única nau coberta amb doble volta de creueria, amb dues claus en els vèrtexs, esculpides amb Agnus Dei i un petit Pantocràtor.
Al llarg dels segles XVI, XVIII i XX, l’església ha sofert diferents restauracions. L’última entre els anys 1985 i 1989.

Mentre seguim contemplant aquesta església espectacular, anem donant la volta, fins a trobar-nos amb un pou. També una casa i els carrerons del poble. I per fi, la porta principal. I sabeu què? Hi feien una missa, però no una missa qualsevol, és un casament! Així que tot i sabent que a dins ens esperava un retaula original espectacular, hem hagut de fer marxa enrere per no interrompre la cerimònia. Esperem poder tornar un altre dia per observar l’església per dins. 

Contents d'haver pogut visitar Santa Maria de Rubió, seguim amb la nostra ruta, enfilant carretera avall direcció a Sant Fruitós de Bages, on descobrirem el Monestir de Sant Benet. Quantes coses que estem descobrint avui, això és un no parar! Però per no allargar més aquesta història, us explicarem com la visita al monestir en una segona publicació!

Subscriu-te a la nostra newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter

Per rebre les últimes novetats i ofertes

Al fer clic a "Subscriure'm" confirmes haver llegit i estàs d'acord amb la Política de Privacitat.