Slow Life són la Joana i en Cristoph, dues persones entregades a potenciar el turisme sense masses a través d’un concepte de glamping 100% autosostenible; ella economista solidària, i ell enginyer amb inquietuds per les energies renovables i el respecte pel medi ambient. La Cabana Calma és la seva primera creació, i des d’Escapadesenparella.cat els volem felicitar no només per l’originalitat del projecte sinó també per com han sigut capaços de crear un espai que es capaç de fer-te sentir part de la natura, obert a l’entorn, a la vegada que t’ofereix les comoditats del dia a dia. Senzillament fantàstic!
Escapada a Slow Life: descobrint el turisme sostenible a El Perelló: Benvinguts a l'escapada de la setmana, ens hi acompanyeu?
Aquest cap de setmana tornem a marxar d’escapada! Estem molt emocionats perquè aquesta experiència que viurem és ben única i tenim moltes ganes de viure-la des del dia en que ens la van presentar.
És dissabte al matí i ens despertem d’hora per preparar les bosses i estar llestos per l’escapada, però abans de posar-nos en camí direcció sud, ens espere al CAP: avui tenim hora per a la primera vacuna! Així que agafem les bosses, les carreguem al cotxe i, després d’una punxada ràpida i quinze minuts d’espera, ens posem en marxa cap a la C-32, direcció a l’Ametlla de Mar, la nostra primera parada!
Ens espera una horeta i una miqueta més de bona música, d’aquestes que es poden cantar! El temps ens passa molt de pressa i de sobte ja ens trobem aparcats i amb les tovalloles esteses a les roques de la Cala del Vidre de l’Ametlla de Mar.
L’Ametlla de Mar, també coneguda com La Cala, està situada a la comarca del Baix Ebre, a la província de Tarragona. És un poblet pescador de la Costa Daurada amb molt d’encant, amb petits carrerons blancs.
La primera Cala de l’Ametlla i també la Cala de Sant Jordi, situada més al nord-est, han sigut els refugis naturals de la costa més adequats per a navegants i pescadors. Això va fer que al segle XIX l’Ametlla creixés amb l’arribada de pescadors.
A l’Ametlla de Mar, a part de les caletes espectaculars, hi destaca el seu castell, el Castell de Sant Jordi d’Alfama. Construït durant el segle XIII i sota l’Ordre de Sant Jordi d’Alfama. Actualment veurem el castell restaurat, ja que durant el segle XVII va ser enderrocat.
Aquest matí el passarem a la platja, prenent el sol, banyant-nos, fent una miqueta d’snorkel entre les aigües cristal·lines i dinant uns entrepans entre llibres i converses interessants. No us passa que quan us falta material per apuntar, és quan sorgeixen les idees més interessants? Doncs, això ens passa sovint a nosaltres. I quan anem ben equipats, res de res!
Després d’aquest matí a la platja tan relaxant, gaudint de les aigües de l’Ametlla, és hora de posar-nos en marxa de nou cap a la que serà la nostra casa aquest cap de setmana, o potser hauríem de dir cabana?
Ens dirigim cap a El Parelló amb el GPS posat, a la comarca del Baix Ebre, capital de la mel. Deixem el petit poble enrere i, després de fer-nos un bon embolic entre rotondes i sortides, agafem la pista forestal que ens portarà fins a la Cabana Calma, la primera cabana d’Slow Life 100% auto-sostenible que ens acollirà aquest cap de setmana!
La Cabana Calma d’Slow Life es troba situada dins dels terrenys de la Casa Rural Mas del Pi, envoltada de camps infinits d’oliveres, així que agafem el camí d’entrada a la propietat, on al final de tot ja ens espera la Joana, co-fundadora d’Slow Life. Amb un somriure a la cara ens indica on deixar el cotxe, el qual aparquem a la zona d’aparcament habilitada per als hostes de la cabana.
Davant nostre tenim tres construccions, totes tres de fusta, i en Cristoph, parella de la Joana i co-fundador també del projecte, que ja es dirigeix cap a nosaltres. Els dos ens donen la benvinguda i amb molta passió ens comencen a explicar el perquè del projecte, d’on va sortir la idea, com es van conèixer, com l’han desenvolupat i finalment, com funciona cada un dels mòduls que tenim al davant.
Slow Life són la Joana i en Cristoph, dues persones entregades a potenciar el turisme sense masses a través d’un concepte de glamping 100% autosostenible; ella economista solidària, i ell enginyer amb inquietuds per les energies renovables i el respecte pel medi ambient. La Cabana Calma és la seva primera creació, i des d’Escapadesenparella.cat els volem felicitar no només per l’originalitat del projecte sinó també per com han sigut capaços de crear un espai que es capaç de fer-te sentir part de la natura, obert a l’entorn, a la vegada que t’ofereix les comoditats del dia a dia. Senzillament fantàstic!
Comencem per la cabana. Una construcció amb estructura de fusta i tancaments de tela; potser us pot semblar impossible, però de la manera que està concebuda queda totalment tancada respectant la privacitat i fen-te sentir segur bo i estant al mig del no res, un dels punts que més ens preocupava. Els materials amb que s’han construït els mòduls són totalment naturals i s’han dissenyat de manera que puguin ser desmuntats i canviats d’ubicació de manera senzilla. A dins de la cabana hi trobem un llit de matrimoni força espaiós, una mosquitera que cobreix tot el llit, un rentamans, una taula, una sofà, dues tauletes de nit amb uns llums preciosos, un moble per guardar-hi la roba i llum, molta llum. Cal mencionar que a les tauletes de nit hi trobarem un port USB per a la càrrega dels telèfons mòbils, així que no us preocupeu per quedar-vos sense bateria!
A l’exterior de la cabana, força decantades, hi tenim les plaques solars, les quals són les responsables de carregar les bateries externes, les quals a la vegada són les encarregades de proveïr d’electricitat la tenda, de tal manera que quan no disposem de llum natural podem seguir gaudint d’un espai tant meravellós.
Al davant de la tenda, seguint el camí de pedres, hi trobem els dos mòduls restants que formen el complex. El primer, una fantàstica dutxa ecològica, la qual ens ofereix la possibilitat d’obrir un dels tancaments i així poder-nos dutxar tot gaudint del paisatge que ens envolta. L’estructura combina la fusta amb el jonc, fent el mòdul impermeable a l’aigua. Potser us estareu preguntant com es subministra l’aigua a la dutxa o bé si disposa d’aigua calenta. Doncs bé, Slow Life també ha pensat en això. El sistema de subministrament d’aigua és manual, però molt divertit, a la vegada que ens ajuda a valorar la importància d’un bé tan escàs com és l’aigua. També cal mencionar que els sabons que trobarem són artesanals i totalment ecològics.
Al davant del mòdul de la dutxa disposem d’un punt d’extracció, del qual podem extreure aigua fent servir el sistema de bombeig manual. Un cop omplertes les dues galledes que se’ns posen a disposició, les deixem al terra de la dutxa, col·loquem la bomba d’aigua a l’interior i engeguem el sistema, el qual s’encarregarà de fer passar l’aigua per l’escalfador i ens la retornarà ja escalfada. Ara només ens queda obrir l’aixeta de la dutxa i gaudir d’aquesta experiència tant única.
El segon mòdul del que disposem és un bany sec. També situat en una estructura de fusta, el bany sec és biodegradable i es recicla en forma de compostatge, de manera que s’integra perfectament amb l’entorn natural. A diferència del que podeu pensar, no fa cap mena d’olor, i realment és com qualsevol altre bany al que hagueu anat.
Una vegada acabada l’explicació, ens acomiadem de la Joana, en Cristoph i la petita Greta, els quals ens han rebut amb els braços oberts i als quals agraïm permetre’ns conèixer aquest petit racó que fins ara desconeixíem, i també permetre’ns gaudir per primer cop d’una experiència tant nova per nosaltres. Ens fem una fotografia de record i després de dir-nos adéu ens disposem a treure les maletes del cotxe i descobrir el que serà casa nostra les properes 24 hores.
L’entorn és senzillament espectacular. Ens trobem a pocs metres de la casa rural, potser 500 com a molt, però realment ni la veiem ni ens veuen, pel que podem dir que estem sols. Pels quatre costats tenim infinitat d’oliveres i arbres fruiters; i al fons, la Serra de Cardó - El Boix, una de les serres més carismàtiques de les Terres de l’Ebre. També cal mencionar el complet esmorzar que s'inclou, per llepar-se'n els dits! En resum, un lloc ideal per desconnectar, respirar tranquil·litat i gaudir dels punts d’interès que ens ofereixen aquestes terres, com són les pintures rupestres de Cabrafeixet, el bonic poble de Miravet, o els arrossars del Delta de l’Ebre, impressionants en aquesta època de l’any! Aquestes són algunes de les mini-escapades que farem durant les properes 24 hores que serem a la Cabana Calma d’Slow Life, i les quals us explicarem en les properes entrades del blog.
Joana i Cristoph, de nou, gràcies per haver-nos permès gaudir d’un concepte de turisme tan orgànic, tan diferent i tan senzill però a la vegada enriquidor; mai ens haguéssim imaginat que amb tant poc podríem gaudir tant; esperem poder tornar a visitar-vos ben aviat!