El Matagalls des de Sant Marçal

  • 4.6
  • El Brull, Barcelona, Espanya

El Matagalls des de Sant Marçal és un ideal per a una escapada d'aventura. Amb 1698 m, es troba al massís del Montseny.

L'activitat està catalogat com a

Els allotjaments i les activitats recomanades a Escapadesenparella.cat estan pensades per a que les parelles gaudeixin al màxim de les seves escapades.

L'activitat es troba a la zona de barcelona

L'adreça completa de l'allotjament és .

L'activitat té un preu aproximat de 0 € la nit

Tot i que els preus poden variar i no estiguin constantment actualitzats, hem calculat que el preu mitjà per persona per aquest allotjament és de 0 € la nit.

Sobre El Matagalls des de Sant Marçal

El Matagalls des de Sant Marçal. El Matagalls, al massís del Montseny, és una muntanya de 1.698 metres que es troba entre els municipis del Brull i Viladrau a Osona, i el del Montseny al Vallès Oriental. Al cim hi trobareu un vèrtex geodèsic, juntament amb una creu de dimensions considerables, dedicada a Mossèn Cinto Verdaguer. En aquesta creu, entre altres plaques, n'hi ha una en record del també mossèn Jaume Oliveras i Brossa, excursionista, en memòria de qui es creà la Travessa Matagalls-Montserrat. Aquesta cursa de resistència, en un primer moment, sortia des d'aquest punt, però d'uns anys cap aquí comença al Coll Formic. Per arribar-hi hem de seguir la carretera Giv-5201/Bv-5114 fins al coll de Sant Marçal, on trobarem la Taula dels Tres Bisbes, on hi deixarem el cotxe. Iniciarem l’excursió pel costat de llevant, per la pujada més típica que comença a Sant Marçal. Si hi aneu a la primavera, tardor o hivern us recomanem portar roba d'abric ja que a la primera part de la ruta es passa per una fageda força obaga. La primera part podríem dir que és la més costeruda, per no dir difícil, però amb l’ajuda del paisatge anirem fent camí amunt. És preciós! A la segona part de la ruta, passat el Coll Pregon, ja es deixa el bosc enrere i el sol comença a tocar, ja és l’esprint final. Us semblarà que ja arribeu, però un altre turó us taparà el cim. Quan veus l’objectiu més a prop, ja no sembla tant difícil ni tant cansat, i quan hi arribes et sents content i feliç, i a la vegada insignificant. Des del cim del Matagalls podem contemplar des de moltes muntanyes dels Pirineus, d'entre les quals el Cadí, el Puigmal, el Puigllançada o el Canigó. També es pot veure una gran part de les serralada Litoral i la serralada Prelitoral (Collserola, Montnegre i el Corredor, Sant Llorenç del Munt, el Garraf...) Es pot observar la plana de Vic i moltes muntanyes dels prepirineus, com el Montsec, les Guilleries, el Pedraforca i fins i tot en un dia clar i sense núvols es poden albirar les Illes Balears.

Com arribar a El Matagalls des de Sant Marçal

Camí del Pla de la Calma, s/n, 08559 El Brull, Barcelona, Espanya