Escapada al Restaurant Pins Mar

Escapada al Restaurant Pins Mar

Gaudireu de la cuina del mediterrani com mai

Juli Ramon ☺
Juli Ramon ☺·Publicat el
Darrera actualització:
Foto d' Andrea Prat i Juli Ramon per Escapadesenparella.cat
Situat en un entorn privilegiat i únic a la costa del Maresme, el Restaurant Pins Mar gaudeix d’unes excel·lents vistes al mediterrani. Establerts des del 1955 i mantenint una tradició familiar que tant en Jaume com en Carles Aceña així com la resta de l’equip transmeten als comensals des d’aleshores. La història del Restaurant Pins Mar comença el 1955 quan Elías Aceña, pare dels actuals propietaris, adquireix el que era una guingueta de platja, fins a transformar-lo en l’actual restaurant, seguint la seva vocació en el món de la restauració, havent regentat negocis de restauració a Sant Marçal (Montseny) i Sant Celoni. Especialitzats en cuina de mercat, tradicional i de qualitat, utilitzant productes de temporada com els pèsols de Llavaneres, una de les especialitats del Pins Mar, és un restaurant a tenir en compte i que s’ha de visitar!

Escapada al Restaurant Pins Mar: Benvinguts a l'escapada de la setmana, ens hi acompanyeu?

L’estiu és temps de festes majors, festivals, concerts i celebracions. Des de fa molts anys que seguim la Festa Major de Mataró, també coneguda amb el nom de Les Santes, i comença a ser tradició, ja que el dia 27 de juliol, el dia de les Santes, celebrem la diada al Restaurant Pins Mar, situat arran de mar a la costa de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) i conegut per la seva cuina de mercat. És un restaurant que ens porta molts records i és per aquest motiu que avui us convidem a acompanyar-nos en aquesta escapada gastronòmica al Restaurant Pins Mar, el qual esperem que visiteu ben aviat!

És dijous, festa local a Mataró. Durant l’última setmana la capital del Maresme s’ha vestit de gala per celebrar Les Santes, acollint gent de tota la comarca i de comarques veïnes en la celebració de la seva festa major. Avui tinc festa, així que aprofito el matí per fer una mica el mandra i fer temps mentre espero que l’Andrea surti de la feina i s’arribi fins a casa, des d’on anirem directament cap al Restaurant Pins Mar, a Sant Andreu de Llavaneres.

Per arribar-hi cal anar a buscar la carretera N-II direcció Girona, i a l’altura de Sant Andreu de Llavaneres veurem de seguida l’indicador cap al restaurant. Agafem la rotonda i seguim un pujador. El restaurant queda a l’altra banda de les vies, així que tenim dues opcions: mirar a veure si hi ha lloc al pàrquing al costat del restaurant, cosa que és poc probable, o aparcar directament al carrer on som. El Pins Mar és un restaurant força conegut a la comarca del Maresme, així que tenint en compte la data que és avui, preferim aparcar al mateix carrer i arribar-nos-hi caminant, el qual no ens portarà més de 5 minuts. En el cas que volguéssiu aparcar a dins, un cop passada la rotonda trobareu un baixador amb una pilona; caldrà trucar primer al timbre del restaurant per demanar que us obrin l’accés, ja que el pàrquing és privat.

Un cop aparcats, passem per sota les vies seguint el pas subterrani i en 5 minuts som davant del restaurant. Com hem dit anteriorment està situat a primera línia de mar. El soroll de les ones xocant amb les roques acompanyat de l’olor de mar ens dóna la benvinguda. És força ple, per sort hem reservat taula, de fet us recomanem fer-ho per estalviar-vos haver d’esperar. En el nostre cas demanem taula a dins, ja que si bé a la terrassa si està molt bé, el vent t’acaba molestant i preferim ser a dins amb l’aire condicionat.

Un cop asseguts ens decidim què demanar. Com que sabem de què va, de primer farem un pica-pica a base de calamars a la romana, musclos a la brasa i navalles. En especial us recomanem els calamars a la romana, dels quals n’acabem demanant dues racions. Si sou uns amants dels carpaccios també us recomanem demanar un carpacci de bacallà de primer, és un plat fresc que entra molt bé sobretot a l’estiu i us ajudarà a refrescar-vos sense fer-vos passar la gana pel segon. Els musclos a la brasa també s’han de tastar sí o sí! Això ens servirà per fer temps mentre esperem el segon. Ja que avui és un dia especial i estem de festa, decidim sortir de la rutina i demanar una mariscada per a dues persones, de fet qualsevol plat és molt recomanable però amb la calor que fa ens decantem per alguna cosa més fresca. La ració és força completa així que bo i compartint-la no ens quedarem amb gana. A la mariscada hi trobem: musclos al vapor, cloïsses, navalles, sèpia a la planxa, 2 mitges llagostes, 4 llagostins i 4 escamarlans.

Un cop menjat el segon i ara ja amb la panxa força plena, de postres decidim demanar un tobago, també dit valencià o naranjito. Pels qui no sabeu de què va, és un suc de taronja amb gelat de vainilla a dins i un rajolí de cointreau. És un postre molt refrescant que ajuda a tirar avall. És un must-order sobretot en mesos de calor!

Subscriu-te a la nostra newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter

Per rebre les últimes novetats i ofertes

Al fer clic a "Subscriure'm" confirmes haver llegit i estàs d'acord amb la Política de Privacitat.