Escapada al restaurant Terracotta Argentona

Escapada al restaurant Terracotta Argentona

Restaurant Terracotta Argentona, cuina creativa on s'uneixen l'aroma, el sabor i la textura formant un equilibri perfecte, és el Terracotta Argentona, el millor restaurant d'Argentona!

Andrea Prat ☺
Andrea Prat ☺·Publicat el
Darrera actualització:
Foto d' Andrea Prat i Juli Ramon per Escapadesenparella.cat
El restaurant Terracotta, situat a Argentona (Barcelona), compleix just ara 10 anys des de la seva obertura. En aquest petit racó del Maresme, el xef Moisés Abajo i l’equip de cuina, del Terracotta Argentona utilitzen una gran varietat de productes de proximitat, respectant en tot moment les temporades, oferint una cuina creativa on la unió de l’aroma, el sabor i la textura formen un equilibri perfecte.

Escapada al restaurant Terracotta Argentona: Benvinguts a l'escapada de la setmana, ens hi acompanyeu?

Avui és divendres i tenim planejat anar a sopar a un restaurant d’Argentona (Maresme) per celebrar d’una manera molt especial el Sant d’en Juli. Avui ens escapem al restaurant Terracotta Argentona, un restaurant on la cuina d’autor es fusiona amb la cuina de temporada creant un equilibri perfecte que us encantarà. Per celebrar-ho, encarreguem taula al restaurant Terracotta Argentona, situat al mateix carrer Gran d’aquesta petita vila maresmenca.

Tenim hora a les 22:00 h així que anem fent via cap al restaurant. Entrem per la porta de vidre i el primer que ens sorprèn és la sala, l’espai perfectament decorat, amb un disseny modern, detallista, net però acollidor fent gala de la dita “menys és més”, amb música de fons, creant un ambient tranquil i relaxat. Si la qualitat del menjar del Terracotta Argentona és igual de bo que l’ambient, segur que soparem molt bé!

Ens asseiem a la nostra taula, al mig de la sala, i ens porten la carta, la panxa comença a fer soroll, així que se’ns fa la boca aigua en veure l’oferta gastronòmica. A la carta hi trobem diverses seccions, entre les quals destaquen els “Tastets”, petites racions dels plats estrella del Terracotta Argentona, pensades perquè puguis gaudir dels diferents plats a manera de tastet. Personalment creiem que és una gran idea, ja que els plats són molt elaborats i val la pena tastar-los tots.

És hora de demanar, ens ho posen difícil, ja que totes les recomanacions ens fan el pes. Potser hauríem d’haver vingut a l’hora de dinar! Però al final ens decidim per fer un tastet de primer, demanant una amanida amb gambes cruixents i un tastet de ravioli de bolets amb tòfona. Ho compartirem entre els dos. De segon en Juli demana el famós costellam de vaca a la llosa amb patates del Maresme. Jo em decanto pel tàrtar de salmó.

Abans de començar amb els primers ens serveixen una terrina de crema de verdures per fer temps. Un detall que s’agraeix molt i que és típic del Terracotta Argentona.

Els primers arriben poca estona després de demanar. Tot té molt bona pinta i ens encanta la barreja de sabors i textures, sobretot les gambes cruixents. Seguidament porten els segons; el meu tàrtar està presentat amb forma de cub i a en Juli li porten el costellam de vaca sobre una pedra ben calenta aromatitzada amb farigola, perquè es vagi coent al seu propi gust. Ell mostra un somriure d’orella a orella i comença a menjar. El meu tàrtar de salmó, de la mateixa manera que la resta de plats, és exquisit, fresc i fàcil de menjar en una nit de calor com la d’avui. Sort que el restaurant està ben equipat i l’aire condicionat ens acompanya tota la vetllada.

Cal destacar que quan ens han portat els segons ens han demanat per les postres. N’hi ha alguns que necessiten temps de preparació perquè es fan al moment, així que ens posem mans a l’obra per decidir quins demanar. Ens decantem per un coulant de xocolata amb crema gelada de llet i una crema catalana.

Encara no sé com en Juli es pot acabar aquella quantitat de carn, llepant-se els dits i sense deixar cap tros al plat. De seguida venen els postres, quina bona olor! Duren ben poc, de seguida ens el mengem, són boníssims! D’aquesta acabem el sopar brindant amb cava i en Juli obrint algun regal de sant. Ens quedem amb les ganes de provar molts dels plats que ofereixen, així que tenim una bona excusa per tornar.

Aprofitem també per felicitar a tot l’equip del Terracotta Argentona, l’Albert, en Bourama i en Sergi per la qualitat del servei i l’originalitat dels plats. Enhorabona!

Subscriu-te a la nostra newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter

Per rebre les últimes novetats i ofertes

Al fer clic a "Subscriure'm" confirmes haver llegit i estàs d'acord amb la Política de Privacitat.