Escapada al restaurant tailandès Leks Thai

Descobreix amb nosaltres l'autèntic restaurant tailandès del Maresme

  • Andrea Prat
  • waterbalance
  • Data de publicació
  • August 29th, 2017

Obert fa relativament poc, el primer trimestre del 2016, i amb unes molt bones crítiques, Leks Thai és l’únic restaurant tailandès de Mataró i pràcticament del Maresme que ofereix una cuina tailandesa de qualitat i és que, cal mencionar-ho, que el cuiner és originari de Tailàndia. En un local agradable, ben comunitat i a prop de Barcelona, podràs degustar l’oferta gastronòmica amb indicadors de picantor, plats per a vegans i, fins i tot, els plats recomanats pels més petits! És a dir, un restaurant on hi cap tothom!

Escapada al restaurant tailandès Leks Thai: Benvingut a l'escapada en parella de la setmana, ens hi acompanyes?

Avui volem fer un sopar especial. Després de passar uns mesos una mica durs per nosaltres, tenim una bona notícia a celebrar, així que volem fer-ho bé, a la nostra manera, disposats a que ens sorprenguin i a descobrir racons nous. Així que després de les bones crítiques rebudes per aquest restaurant, ens dirigim fins a Mataró on avui soparem al restaurant tailandès Leks Thai!

Nosaltres aparquem al pàrquing que hi ha al costat mateix del restaurant, tenim sort perquè no hem de pagar tiquet i perquè amb 5 minuts ens plantem davant del local. El restaurant és gran i modern; l’interior combina materials com el ciment, el ferro i la fusta, amb plantes naturals i una terrasseta molt agradable. La cambrera molt amable ens deixa triar el lloc on volem seure, i s’ha de dir que és bastant ple. Nosaltres decidim anar a un raconet a l’interior, on hi ha un banc de fusta amb coixins per seure i una cadireta. La decoració del local ens deixa sorpresos. És molt bonic!

Després d’observar tot el local, ens donen les cartes, quina bona pinta té tot! Hi ha una gran varietat de plats per escollir. Finalment decidim compartir i agafar dos plats d’aperitiu per picar, un principal i un segon. Avui menjarem per picar una ració de 4 Gyozes (dumplings amb carn de porc i verdures, fetes a mà) i una ració de 4 Poh Pia Tod, o altrament coneguts com a rotllets de primavera fregits, fets a mà també. De primer decidim decantar-nos per la pasta , així que demanem un vol de Pad Siu, és a dir, tallarines de blat amb verdures, ou i salsa de soja, tot i que el Pad Thai (tallarines d’arròs amb ou i salsa de Tamarinde, o el Pad Woonsen (fideus de cristall saltejats amb ou) ens criden molt l’atenció també, però acabem decantant-nos pel Pad Siu. Cal mencionar també que l’acompanyament dels fideus és al gust del client, podent triar entre porc, pollastre, gambes, tofu o només verdures. De segon, recordem que tot serà a compartir entre 2, demanem una ració de Pad pong Kari (pollastre saltejat amb salsa de curry groc i ou, el qual s’acompanya amb arròs blanc).

Avui és una nit molt calorosa i, tot i que ens han portat l’aigua molt ràpid i ja ens hem begut la meitat de l’ampolla, ens adonem que estem col·locats al costat de la cuina, pel que demanem fer un canvi i seure en una tauleta de dos, situada al costat de la porta, on passa una brisa molt agradable i no tindrem tanta calor.

De seguida venen els entrants i quina bona pinta i quina bona olor! La veritat és que ens sorprèn la quantitat de menjar, la presentació i sobretot la qualitat del menjar! Mengem les millors Gyozes que hem tastat mai, i mira que és dir. A mi personalment em recorden a les que acostumo a menjar els cops que viatjo a xina, sincerament molt millors que les que s’acostumen a oferir als restaurants asiàtics de Barcelona i rodalies. Un cop hem menjat els entrants amb bastonets xinesos (et deixen escollir entre bastonets o coberts occidentals), ens porten els altres dos plats, i fan una olor…! I és que està de luxe! La veritat que feia molt que no provàvem menjar asiàtic de tanta qualitat i autenticitat!

Un cop acabats els dos plats, on no va sobrar ni cap fideu ni cap gra d’arròs, ens porten altre cop la carta per escollir el nostre postre. Com que tenim una mica de set i som bastants amics de la fruita triem un batut de iogurt amb mango! Deliciós! Sort que el vam compartir perquè com la resta de plats, és molt complet!

En definitiva, si voleu menjar xinès o japonès autèntic i de qualitat, els preus són elevats. En canvi, aquest restaurant tailandès ofereix una relació qualitat-preu increïble! Està clar que hi tornarem! I acabarem de provar tots els altres plats que no hem pogut tastar! Felicitats a tot l’equip de Leks Thai!

Mapa de l'escapada a...

Av. del Maresme, 247, 08301 Mataró, Barcelona