Escapada al Restaurant Can Nau de Peratallada,

Escapada al Restaurant Can Nau de Peratallada,

L’autèntica cuina de l’Empordà

Andrea Prat ☺
Andrea Prat ☺·Publicat el
Darrera actualització:
Foto d' Andrea Prat i Juli Ramon per Escapadesenparella.cat
El restaurant Can Nau va obrir les seves portes el 1974 de la mà d’Andreu Castells i la seva dona i cuinera Maria Domenech, pioners del turisme a la Costa Brava. Està situat a la vila medieval de Peratallada, al Baix Empordà, i a només 15 minuts de Pals o de les platges de Begur.

Escapada al Restaurant Can Nau de Peratallada,: Benvinguts a l'escapada de la setmana, ens hi acompanyeu?

Seguint amb l’escapada a Cal Ouaire: apartaments de turisme rural amb encant, avui estem visitant el poble de Peratallada, caracteritzat per ser un poblet petit i del tot medieval. Visitem tot el poble, de nord a sud i d’est a oest, però cap allà les dues ens interromp la visita el soroll de les nostres panxes, així que decidim anar cap a dinar!

És hora de buscar un bon lloc per dinar i ens trobem amb un restaurant anomenat Can Nau, el local ens crida molt l’atenció, és a darrere la torre de l’homenatge del Castell de Peratallada, el mateix restaurant sembla medieval, així que hi entrem sense pensar-nos-ho dos cops.

El restaurant Can Nau, situat a la petita vila medieval de Peratallada i situat tan sols a 15 minuts dels camps de golf de Pals o de les precioses platges i cales de Begur o Palafrugell, en plena Costa Brava, és un dels llocs ideals per gaudir plenament de l’autèntica cuina empordanesa.

El restaurant el trobem a la part de dalt del poble, justament darrere de la torre de l’homenatge. Així que si passeu per Peratallada, no us serà difícil trobar-lo, simplement marqueu-vos com a punt de referència la torre i al darrere mateix trobareu el restaurant Can Nau.

L’establiment està ubicat en una antiga propietat de la família, una casa rural d’estil empordanès que data, ni més ni menys, del segle XVIII. Ara enteneu perquè en diem un restaurant medieval? El restaurant Can Nau disposa de tres petits però acollidors menjadors, els quals completen el més ampli, el menjador principal. La decoració és rústica completament, inclosos quadres i mobiliari. Si sou amants de l’art, a Can Nau hi podreu trobar dibuixos i pintures artístiques locals que formen part de la petita història del restaurant.

Ens decidim a entrar, abans però mirem el menú, té una pinta boníssima! De primer plat podem triar amanida amb embotit, crispells de bacallà o torradetes amb escalivada. De segon tenim el plat estrella: arròs caldós amb sèpia, gambes i musclos. Ei, però l’arròs de Pals, com no podria ser d’altra manera. Els postres, l’aigua i el pa entren dins del preu del menú, que és de 20 € per persona. Fantàstic oi? No ens ho pensem més doncs.

Entrem i està ple de gent, però per sort la majoria de les taules estan ocupades per estrangers que ja fa estona que han dinat, així que en pocs minuts ja tenim una taula buida, precisament al costat de la finestra. Millor no podem estar!

De seguida ens atenen. Tenim molt clar el que volem i en poca estona ens porten l’aigua i el pa. Ens és no menjar alguna llesca amb la gana que tenim, i per sort després d’uns minuts venen els primers: l’amanida amb embotit i els crispells de bacallà per compartir. Boníssim! No faltava cap detall, super complet. L’amanida a part de l’embotit també portava anxoves de l’Escala i els crispells de bacallà també anaven acompanyats d’una petita amanida. Ens ha encantat, un primer suau, refrescant i que ens deixa amb gana pel segon.

És l’hora del segon i ens porten la cassola d’arròs, per a dos, i quina bona pinta! Nos ens podem estar de repetir, aquest cop ens l’hem acabat tot! Que bo que és l’arròs de Pals!

A continuació venen els postres: crema catalana, pinya amb sucre cremat, un músic, aigua d’herbes… és difícil decantar-nos per quina delícia triar, però finalment ens decantem per la crema catalana, boníssima per cert. I per acabar, en Juli es pren un cafè sol per ajudar a baixar el dinar.

Arriba el compte i la veritat és que ens surt molt bé de preu. Ha sigut un dinar complet, amb gustos deliciosos en un ambient inigualable. Al restaurant Can Nau hem gaudit de l’autèntica cuina empordanesa, i això no té preu. Així que segur que hi tornarem ben aviat!

Subscriu-te a la nostra newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter

Per rebre les últimes novetats i ofertes

Al fer clic a "Subscriure'm" confirmes haver llegit i estàs d'acord amb la Política de Privacitat.