Escapada a la Via Ferrada de la Cala del Molí, a Sant Feliu de Guíxols

Ens escapem per primer cop a fer la via ferrada més maca de Catalunya. Ens hi acompanyeu?

Andrea Prat ☺
Andrea Prat ☺
Escapada a la Via Ferrada de la Cala del Molí, a Sant Feliu de Guíxols
Darrera actualització:
Foto d' Andrea Prat i Juli Ramon per Escapadesenparella.cat

Estem a mitjans d'abril i ja comença a fer bon temps, així que avui és el dia ideal per a fer una escapada totalment nova per a nosaltres! Aquest matí tenim una escapada plena d’aventura i adrenalina! Una escapada que comença ben d’hora! Així que després que el despertador soni a les 6:00h del matí, ens dutxem, preparem un bon esmorzar per agafar forces, i amb les motxilles preparades i el cotxe a punt, ens dirigim cap a la C-32, des d'on anirem a buscar l’AP-7. Com que és ben d’hora, i gairebé no trobem cotxes, amb una horeta arribem a lloc! Ja som a Sant Feliu de Guíxols, on tindrà lloc l'escapada d'avui!

Escapada a la Via Ferrada de la Cala del Molí, a Sant Feliu de Guíxols: Benvinguts a l'escapada de la setmana, ens hi acompanyeu?

Al voltant de les vuit del matí, aparquem el cotxe a prop de la Cala del Molí, on ens espera l’Òscar amb l’equip de Brollats. De seguida ens trobem amb els arnesos col·locats, els cascos posats i preparats per fer una activitat que teníem moltes ganes de fer i feia temps que esperàvem! Avui farem la Via Ferrada de la Cala del Molí a Sant Feliu de Guíxols!

La Via Ferrada de Sant Feliu de Guíxols està situada a la Cala del Molí. És l’única via ferrada al món que recorre els penya-segats del mar, amb una vista impressionant i acompanyats de gavines! Podríem dir que és la via ferrada més famosa i espectacular de Catalunya, i a més, a prop de Barcelona. 

L’accés és lliure, però cal anar equipat amb materials que faciliten la progressió a l’usuari, ja que hi ha trams tant verticals com horitzontals i ponts. El recorregut està dividit en dues etapes, de dificultat mitjana-fàcil. A mig camí hi ha una sortida per aquells aventurers que no vulguin completar el tram més exigent. 

La Via Ferrada de la Cala del Molí va ser construïda l’any 2002, tot i que es va tancar al 2003 per un incident tècnic. Va tornar a ser reconstruïda l’any 2013 per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 

Comença l’aventura! Ah! Però primer i més important, l’Òscar ens explica com funciona l’equip i ens posem en marxa! Comencem molt animats i observant les vistes que són maquíssimes! Dia de sol, amb aigua transparent i cristal·lina, i podríem dir que estem pràcticament sols! Anem recorrent el primer tram passant pels massissos rocosos amb claus, escalons, cables, cadenes i ponts. Això és molt divertit! L’Òscar en tot moment ens va explicant com seguir, com col·locar els peus, on agafar-te… és genial, així anem molt més segurs!

I mentre anem gaudint de lloc i del camí, a en Juli li va canviant la cara. No us hem dit que en Juli té una mica de vertigen, i l’estona que estem penjants i anem agafant alçada li va passant factura. Tenim sort que anem amb l’Òscar que en tot moment el va animant i li va indicant com moure’s per aconseguir finalitzar la primera etapa, que acaba en ja! En Juli decideix sortir de la via ferrada a l’acabar el primer tram, content i satisfet d’haver superat una mica el seu vertigen i ens contempla a nosaltres i al passatge des de les alçades.

Jo, tot i que els braços em comencen a fer figa, decideixo seguir i acabar tota la via ferrada. Toca agafar forces i agafar-se l’últim tram amb calma! Seguim avançant, col·locant peus aquí, mans allà, ara em deixo caure penjada per descansar, amb molts ànims de l’Òscar i del seu equip i xino-xano anem girant per tot el massís rocós. I entre els trossos més verticals, d’altres més horitzontals, acabem arribant al final de la via ferrata. Això sí! Molt cansada però molt contenta i satisfeta! Sembla mentida que ho hagi aconseguit! 

Un cop acabada, l’Òscar i el seu equip ens té preparats una sorpresa! De la nevera del seu cotxe ens treu uns refrescos ben freds i unes patates per picar per agafar forces! Però en aquesta estona ens adonem que tenim una multa al cotxe, això sí que és un regal… I no som els únics! Som uns quants cotxes que no han entès la senyal! Han canviat la normativa i en una senyal ben amagada i que no s’arriba ben bé a especificar, indica que en aquesta zona no podem deixar el cotxe. Decidim canviar el cotxe de lloc abans que tornin altre cop els municipals.

Així que després de seure’ns una estoneta i d’agafar forces, decidem tornar a la part principal de la vida ferrada per fer un recull fotográfic. I amb tot el material, acabem dinant un arròs molt bon en un restaurant del port: La Proa. 

Un dia genial i fantàstic! A les mans de l’Òscar i el seu equip de Brollats als quals tornarem a veure ben aviat per gaudir de moltes més escapades i aventures! Entre elles, barranquisme! 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter

Per rebre les últimes novetats i ofertes

Al fer clic a "Subscriure'm" confirmes haver llegit i estàs d'acord amb la Política de Privacitat.