Escapada al restaurant Maria de Cadaqués de Palamós

Escapada al restaurant Maria de Cadaqués de Palamós

Un restaurant amb molta història al cor de Palamós

Juli Ramon ☺
Juli Ramon ☺·Publicat el
Darrera actualització:
Foto d' Andrea Prat i Juli Ramon per Escapadesenparella.cat

És diumenge al matí i avui és el nostre últim dia d’aquesta escapada perfecta a la Costa Brava. Si acabeu d’entrar al blog, us recomanem llegir Escapada a Calella de Palafrugell passant pels Jardins de Cap Roig i la Cala del Golfet • Part 1 per posar-vos al dia! Avui ens tocarà recollir la tenda, acomiadar-nos de la gent del Camping La Siesta de Calella de Palafrugell i aprofitar les últimes hores en ruta per la Costa Brava, visitant la Platja del Castell i el sempre encantador poble de Palamós.

Escapada al restaurant Maria de Cadaqués de Palamós: Benvinguts a l'escapada de la setmana, ens hi acompanyeu?

Palamós (Baix Empordà, Girona) és un poble situat al mig de la Costa Brava i famós pel seu port, raó de l’existència del municipi. També destaquen de Palamós altres elements d’interès com el Poblat Ibèric del Castell, el Museu de la Pesca, el Teatre la Gorga o les Illes Formigues. Tot i que els primers assentaments humans daten d’entre el 2100 i el 1500 aC, Palamós va ser fundada el darrer quart del segle XIII pel rei Pere el Gran, entre el 1250 i el 1300, per la necessitat de tenir un port a la costa empordanesa.

Així doncs comencem el diumenge i el que serà el nostre últim dia per la Costa Brava, de moment! Ens despertem, esmorzem, ens dutxem, recollim la tenda i ens acomiadem de la gent del càmping que tant bé ens ha tractat durant aquests 3 dies que hem dormit al Camping La Siesta de Calella de Palafrugell.

Pugem al cotxe i agafem la carretera direcció a una de les platges de la Costa Brava que més ganes teníem de visitar; estem parlant de la Platja del Castell, situada al nord de Palamós a la desembocadura del canal de l’Aubi. És de sorra fina, fa uns 300 metres de llargada i 50 d’ampla, està envoltada de pins i integrada en un espai d’interès natural de 100 hectàrees. A la platja hi trobarem servei de socorrisme, lavabos químics, passeres d’accés per a persones amb mobilitat reduïda, un bar, escola de Kaïak, servei de lloguer d’hamaques i para-sols i un pàrquing vigilat, que és on deixem nosaltres el cotxe.

Arribem al pàrquing i després de fer uns 5 minuts de cua, ja que per entrar s’ha de comprar un tiquet que costa 5€ per tot el dia. El pàrquing és vigilat de 9 del matí fins a les 8 del vespre. També teniu l’opció de pagar per aparcar-hi mig dia, es de les 2 de la tarda a les 8 del vespre, per un preu de 3 euros. Aquesta opció va bé si no teniu previst passar-vos tot el dia a la platja, com és el nostre cas.

Així doncs aparquem, ens carreguem l’equip d’snorkel i les tovalloles a les espatlles i agafem el caminet que ens durà fins a pet d’ones. Per la nostra sorpresa però, avui ens acompanyarà la boira, i no ens deixarà en tot el dia. Donat que ja veiem que no podrem prendre massa el sol, aprofitem per estirar-nos, jugar a pales, remullar-nos els peus i, quan ja són cap allà les 12 del migdia, decidim arribar-nos fins al centre de Palamós, on volem fer un bon dinar.

Hem tornat al cotxe i ara ens dirigim cap a Palamós. Si no hi heu anat mai, us recomanem entrar per la Carretera de La Fosca i aparcar als carrers de Terç de Napolitans, Convent dels Agustins o al Carrer del Pedró, on de ben segur que hi trobareu aparcament. Aquests carrers donen l’esquena al Port Esportiu de Palamós i si seguim els carrers que segueixen anirem a parar directament al Carrer Major i, seguidament, ja ens trobarem a la Plaça de l’Església o bé si seguim tirant direcció al mar, anirem a parar a la platja.

El Restaurant Maria de Cadaqués, fundat l’any 1936 a Palamós, al cor de la Costa Brava, ha anat passant de generació en generació fins a dia d’avui, on la quarta generació ha aconseguit conservar l’aire mariner que tenia el local amb un toc actual i familiar. Us recomanem que hi aneu i gaudiu de la seva cuina senzilla, tradicional i basada en l’alta qualitat del producte que ofereixen.

Entrem. Ens atenen perfectament i sense tenir reserva prèvia seiem a una tauleta prop de la barra. La decoració és senzilla i moderna comparada amb l’interior del que presumia el Maria de Cadaqués de fa uns anys. De totes maneres, l’ambient és molt agradable i estem segurs que gaudirem del dinar. De primer demanem una ració de calamars a la romana mentre fem temps per l’arròs a la cassola.

Dinem i com us comentava, la qualitat del menjar no ha variat i ens quedem amb ganes de tastar les gambes de Palamós o el suquet de peix. Hem quedat satisfets i ben tips! Fins i tot ens ha sobrat una mica d’arròs. Marxem amb una barreja de sensacions per la sorpresa en la decoració i la bona atenció i la qualitat del menjar. Esperem poder-hi tornar ben aviat.

Abans d’agafar la carretera de tornada a casa, ens veiem amb la necessitat de fer una volta pel port i visitar els vells vaixells pesquers que avui diumenge descansen al port. El sol apreta i les gavines fan de les seves intentant pescar algun peix despitat. Ens arribem fins a la punta del moll i una vegada immortalitzat el moment decidim que amb la calorada que hem agafat i per acomiadar-nos del bell Palamós, què millor que anar fins al passeig, asseure’ns a una de les terrasses cobertes i prendre un San Francisco ben fresc.

I així ho fem; ens asseiem i recordem tots els llocs que hem visitat aquest cap de setmana, començant per Calella de Palafrugell, passant per Begur, els Jardins de Cap Roig, la Cala del Golfet, la Platja del Castell i, finalment, Palamós. Ara només ens resta desfer el camí que hem fet, agafar el cotxe i agafar la carretera de tornada a casa amb tots els bons moments d’aquest escapada a la motxilla!

Subscriu-te a la nostra newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter

Per rebre les últimes novetats i ofertes

Al fer clic a "Subscriure'm" confirmes haver llegit i estàs d'acord amb la Política de Privacitat.